Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Від початку року на Прикарпатті вакцинували від сказу понад 100 тисяч тварин

За пів року на Івано-Франківщині фахівці Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели понад 100 тисяч щеплень тварин проти сказу.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Профілактичні щеплення тварин проводять відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб на 2023 рік, а також за зверненнями власників тварин.

За 6 місяців цього року від сказу вакцинували 61 315 собак та 38 245 котів. У неблагополучних пунктах під час кампанії зробили щеплення сприйнятливим тваринам: 333 голови великої рогатої худоби, 140 голів дрібної рогатої худоби, 32 голови коней та 7 голів свиней.

Від таких хвороб як сказ, вірусний ентерит, чума, гепатит у собак, панлейкопенія, каліцивіроз, герпевірусна інфекція котів захищає тільки вакцинація.

Найкраще робити щеплення тваринам із тримісячного віку. Перше щеплення проводять лише здоровим тваринам після проведеної дегельмінтизації. Ревакцинацію проводять через 2-4 тижні.

Повторну вакцинацію собакам і котам в Україні необхідно проводити щорічно протягом всього життя.

Важливо: будь-яка ветеринарна клініка може відмовити в огляді й наданні послуг для тварин без вакцинації проти сказу, оскільки це захворювання смертельне як для тварин, так і для людей. Також не можна подорожувати з домашніми улюбленцями, які не вакциновані від сказу й не мають відповідних відміток у паспорті.

Вакцина на від сказу закуплена за кошти державного бюджету і є безкоштовною для жителів Прикарпаття.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору