Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як франківцям розповідали про протидію торгівлі людьми

Сьогодні, 28 липня, в центрі Франківська розповідали про те, як захиститися від торгівлі людьми й трудової експлуатації. 

Повідомляє Інформатор.

Акцію “Обізнаність рятує життя” до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 30 липня, організував благодійний фонд Карітас Івано-Франківськ УГКЦ разом із Департаментом соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації та Департаментом молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради.

На Вічевому майдані встановили 6 кубів з історіями людей, які постраждали від експлуатації, а також із маркерами, які вказують на торгівлю людьми.

Зараз, коли ми інформуємо, коли поширюємо інформацію і для тих, хто може бути причетний до вчинення таких злочинів, і для тих, хто може стати жертвою, наприклад, торгівлі людьми, таке перехресне інформування має велике значення. Я завжди кажу одну просту фразу: ліцензія на доброту відкрита. Коли ви маєте приязне й відкрите ставлення до людей, коли ви готові допомоги людині в біді, ризиків, що вона стане об’єктом торгівлі людьми, значно менше, тому що вона не буде в безпорадному становищі“, — каже Олександр Левицький, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

Під час заходу всі охочі могли поспілкуватися із представниками громадських організацій, які займаються питаннями прав людини, а також правоохоронцями. Франківцям розповідали про те, як розпізнати трудову експлуатацію, й нагадували правила безпеки.

Довідково: цього року Карітас Івано-Франківськ допоміг 32 постраждалим від торгівлі людьми й експлуатації. Це 19 жінок, 12 чоловіків та 1 дитина. Жертвами трудової експлуатації стали 23 особи, сексуальної — 5 осіб. Ще 4 людини стали жертвами змішаної форми експлуатації.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору