Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Бруківкою ворога не виженемо”: у Франківську говорили про пріоритети з Президентом України

Сьогодні, 30 липня, в Івано-Франківську відбувався Конгрес місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського. 

Інформатор розповідає про основні теми заходу.

Наживо були присутні 98 членів Конгресу. Онлайн долучилося 1611 осіб — це міністри, голови обласних та міських рад і закордонні партнери України.

На порядку денному було три теми:

  • енергетика й захист енергетичної інфраструктури України;
  • робота з міжнародними партнерами;
  • бюджетні витрати на різних рівнях.

Може статися так, що ми будемо не готові до перемоги, а це неправильно“, – сказав Володимир Зеленський і наголосив, що необхідно готуватися до того, що військові повернуться з фронту, й забезпечувати для них відповідні умови.

Так, соціальний захист – друга за пріоритетністю сфера бюджетних витрат. Першою є оборона держави. Відповідальність громад, за словами Президента – максимально сприяти Силам Оборони.

Основним пунктом питання про міжнародну працю України є українська формула миру, яка визначається як “Справедливість і безпека” й разом із соціальними й оборонними завданнями включає в себе обов’язкове покарання російських терористів. За словами Андрія Єрмака, єдиною формою управління може бути прозорість, ефективність і чесність.

Про місцеві бюджети Володимир Зеленський сказав так: “Бюджет – це завжди дзеркало пріоритетів держави, області, громади. Нині перший пріоритет усюди в Україні може бути лише один: це оборона“.

Бруківкою ворога не виженемо з нашої держави. Міста будемо прикрашати після перемоги“, – додав Президент.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору