Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Наскільки Прикарпаття готове до опалюваного сезону й скільки коштуватиме відновлення Бурштинської ТЕС

Одна з трьох ключових тем Конгресу місцевих та регіональних влад, який відбувся сьогодні, 30 липня, в Івано-Франківську, стосувалася енергетичної інфраструктури України та її захисту.

Повідомляє Інформатор.

За час повномасштабної війни ворогом було уражено 716 об’єктів теплосистеми. 435 із них наразі відновлено: це 312 котелень, 5 ТЕЦ, 4 ТЕС і 114 теплопунктів. За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, стан готовності до опалювального сезону складає 60%. Що стосується газу, наразі в сховищах є 80% від запланованого обсягу.

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук розповіла, що з 1600 мВт енергії Бурштинська ТЕС може генерувати 950. Для генерації решта 650 необхідно відновити знищені російськими обстрілами потужності. Вартість відновлення складе 1,5 мільярди гривень.

Прикарпаття наразі готове до опалювального сезону на 65%. Для захисту й укріплення енергосистеми області створили оперативний штаб, зробили запаси палива й проводять ремонтні роботи. Також заклади соціальної інфраструктури, такі як лікарні, забезпечили генераторами на випадок блекауту.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору