Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Калушанину хочуть посмертно присвоїти звання Героя України | Петиція

На сайті офісу Президента України з’явилась петиція щодо присвоєння звання Герой України ( посмертно ) військовослужбовцю Збройних Сил України Новрузову Ельвіну Ілгаровичу. Де підписати?

Розповідає Інформатор.

Ельвін Новрузов народився 13 листопада 1987 року і жив у Калуші. 21 березня 2022 року став до лав ЗСУ. Він був солдатом-кулеметником у 46-й окремій аеромобільній бригаді перша рота перший батальйон та пізніше його призначили до управління рот , частина А-4350.

З 6 липня по 27 липня 2022 року брав участь у визволенні Херсонщини. Після отримання осколкогового вогнепального поранення пройшов лікування і знову став на захист Батьківщини. З 10 грудня 2022 року виконував бойові завдання по звільненню захопленої території біля населених пунктів Курдюмівка, Озарянівка та Кліщіївка Бахмутського району Донецької області .

Військовий загинув 31 грудня 2022 року поблизу населеного пункту Озарянівка Бахмутського району Донецької області під час ведення зустрічного бою з противником.

“Ельвін надзвичайно любив свою країну, пишався своєю державою,  маючи азербайджанське коріння пішов на захист України, у цій країні він ріс, навчався, працював, одружився, у цій країні народилась його дитина. Він без роздумів став на захист територіальної цілісності України, щоб ми та наші діти мали майбутнє тут. Ельвін людина, яка 10 місяців із честю виконувала свій обовʼязок щодо держави, щирий патріот, людина-мужність, зразок незламності та міцний духом.

У цивільному житті Ельвін був нереальною людиною, компанійським, справедливим, мав велику шану та повагу серед друзів та знайомих, людина з нескінченною кількістю жартів, прожив своє життя гідно, на прощанні також була азербайджанська діаспора, щоб вшанувати героя”, – йдеться у петиції.

Петицію вже підписали 11 844 людини з потрібних 25 тисяч. Підписати можна за посиланням.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору