Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Колектив перинатального центру збирався біля міської ради: на сесії розглядають утворення кластерного медзакладу

Сьогодні, 31 липня, в міській раді Івано-Франківська продовжують розгляд об’єднання чотирьох медичних закладів у кластер.

Повідомляє Інформатор.

Колектив міського клінічного перинатального центру збирався біля міської ради, щоби висловити протест проти долучення до кластеру стоматологічної поліклініки.

Під час сесії міської ради виступили керівники всіх чотирьох медзакладів. Пряму трансляцію Інформатор вів на сторінці у Фейсбуці.

Міський голова Івано-Франківська запропонував доопрацювати статут до наступної сесії міської ради, яка відбудеться наприкінці серпня.

Нагадаємо, кластер у Франківську створюють на базі міської клінічної лікарні №1: до неї приєднають міську дитячу лікарню, міський перинатальний центр і міську стоматологічну поліклініку. За словами Алли Вацеби, начальниці управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради, таке об’єднання допоможе забезпечити фінансову стійкість і можливість отримувати новітнє обладнання за державними програмами, дозволить мати більше контрактів із НСЗУ й отримувати більше пакетів медичної допомоги. Жодного працівника при цьому не звільнять, для них зміниться тільки запис у трудовій книжці.

Щодо стоматології – Алла Вацеба пояснює, що долучення комунальної стоматології до кластеру дозволить залишити ці послуги доступними для більшої кількості населення.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору