Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило трьох захисників

Дмитро Лашта, Роман Мельник, Іван Данків боронили Україну до останнього подиху.

Розповідає Інформатор з посиланням на соцмережі університету Короля Данила, мера Калуша Андрія Найду, голову Калуської РДА Жанну Табанець.

Дмитро Лашта

Військовий був командиром гірсько-патрульного взводу Національної гвардії України. Чоловік загинув поблизу села Шипілівка у Луганській області під час міноментного обстрілу противника. Дмитро закінчував університет Короля Данила у Франківську.

“Молодий юнак, який зовсім нещодавно одружився. У якого попереду мало бути щасливе подружнє життя. Без сина залишились батьки. Без коханого чоловіка дружина. Без вірного друга найкращі друзі. Без командира взвод. Розбиті мрії, поламані долі. Біль, який ніколи не пройде. Назавжди в строю. Назавжди 24”, – йдеться у дописі.

Роман Мельник

Під час наступу на Запоріжжі, Роман Мельник отримав поранення, які були не сумісні із життям. Калушанин помер сьогодні уночі.
У лютому йому виповнилося 35 років.

“Вірив до останнього, що така сильна людина, як Роман переборе важкі поранення, які він отримав під час наступальних дій в Запорізькій області. Але, на превеликий жаль, надія не виправдалась”, — написав у соціальній мережі голова Калуської міської Спілки учасників АТО Олександр Соколовський, побратим загиблого.

“Людина, яка має і знає, що таке слово і людські цінності… Ромчик, друже, в мене в голові не вкладається — ти ж незламний і такий сильний, я був впевнений що ти виберешся” — написав ще один друг у мережі калушанин Роман Кобута.

“Постійно просив мене вчити тебе воювати. А в результаті я вчився в тебе чогось більшого… Вчився безкомпромісної справедливості, цілеспрямованості і справжньої, не підробленої бойової дружби і поваги! По тобі залишиться слід в моєму серці! Вічна пам’ять і слава тобі, Чорний!” — написав побратим загиблого Дмитро Сеньків.

Іван Данків

Військовий був із села Розточки Витвицької територіальної громади. Старший солдат Іван Данків служив на посаді старшого стрільця-оператора стрілецької роти військової частини. Військовий загинув 26 липня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу під час бойових дій у Донецькій області.

“Для усіх нас полеглий Герой є взірцем відваги та самопожертви, і назавжди залишиться у нашій пам’яті вірним сином українського народу та відважним воїном. Нехай Всемилостивий Господь прийме світлу та щиру душу і оселить там, де праведні спочивають. Вічна пам’ять і слава Герою серед живих та вічний спокій в Царстві Небесному”, – йдеться в дописі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору