Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Він був справжнім воїном”: прикарпатцю хочуть присвоїти звання Герой України | Петиція

На сайті Президента України з’явилась петиція з прохання присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Слезюку Віталію. Де підписати?

Розповідає Інформатор.

Віталій Слезюк народився 12 вересеня 1988 року у селищі Живачів Івано-Франківської області. У червні 2022 року вів поповнив ряди ЗСУ. Там служив снайпером (2 категорії) 3 розвідувального відділення 3 розвідувального взводу розвідувальної роти військової частини А2120.

Його військовий шлях розпочався з навчання у Великобританії, де отримав позивний “Ніндзя” за свою спритність і влучну стрільбу. Повернувшись з навчання разом з побратимами боронив наступальні дії в районах Миколаївщини, Донеччини і Луганщини.

Віталій виконував розвідувальні операції на Херсонщині, а пізніше брав участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України у Соледарі, Донецька область. Там 19 січня отримав вогнепальне осколкові поранення шиї, двобічний пневмоторакс, проте довго не відпочивав. Після лікування, і з травмою голови, не підводячи своїх побратимів і пройшовши навчання у взводі ДШВ, він став до захисту країни в напрямку Луганщини.

“Бійці щодня і щоночі стримували навалу орди. З самого початку і до кінця, Віталій ціною власного життя, неодноразово мавши контузії, рятував життя побратимів. Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, вірним другом, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу. Вся бригада співчуває, сумує, пам’ятає. Надійний, сміливий, відданий, люблячий чоловік, батько і син. Приклад для наслідування. Таким ми назавжди пам’ятатимемо Віталія”, – йдеться у петиції.

Військовий загинув 19 липня 2023 року під час виконання бойового завдання у районі бойових дій біля населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.

Петицію вже підписали 6 144 людей з 25 тисяч потрібних. Підписати петицію можна за посиланням.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору