Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як минув аніме-фестиваль на Палаці Потоцьких | фоторепортаж

Вчора, 3 серпня, на Палаці Потоцьких проходив аніме й кейпоп-фестиваль HebiHebi. Тут зібралися франківські косплеєри, виконавці й фанати азійської попкультури. 

Інформатор ділиться атмосферою.

Літній фестиваль аніме та к-поп від агенції HebiHebi — всеукраїнський. Під час заходу гості насолоджувалися косплей-дефіле, виступами каверденсерів (довідково: каверденс — відтворення хореографії к-поп гуртів), а також запрошених гостей. Так, на сцені Палацу Потоцьких виступила співачка Vioria з Гостомелю, а також відомий японський виконавець SAИA Taki3awa.

Франківська косплеєрка Аня (anitzeeen_b) виступала на фестивалі в образі Байонетти, персонажки з однойменної гри. “Підготовка йшла з зими, коли були блекаути. Я замовила костюм, перуку, матеріали й почала це все вирізати. Потім закинула на трошки, бо була зайнята екзаменами й навчанням, але потім повернулася. В червні знову почала все це робити й буквально на днях все це закінчила“, — каже вона й додає, що найскладнішим елементом образу були пістолети.

Ніка прийшла на фестиваль як Кардинал Рішельє з коміксу “Паризька Дивина”. Косплей зайняв кілька місяців, а сама підготовка до фестивалю — близько місяця. “Найскладніше було із закосу зробити косплей“, — ділиться Ніка й каже, що косплеєм займається два роки.

Також ми поспілкувалися із каверденс-командою DAYAL. Дівчата виступали із кавером на Le Sserafim — UNFORGIVEN. “Ми ставили цей танець, щоби зняти. Потім дізналися про фестиваль, почали трішки оперативніше готувати костюми, збиратися, відточили танець, подали заявку, пройшли і, власне, ми тут тепер“, — розповідає лідерка команди Мар’яна.

Більше атмосферних світлин із фестивалю — в нашому репортажі:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору