Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

11-ий велопарад дівчат відбувся у Івано-Франківську: скільки було учасниць?

Сьогодні, 6 серпня, у Івано-Франківську пройшов 11-ий велопарад дівчат. Цього року він мав свій дрескод і чималу кількість учасниць. 

Інформатор побував на велопараді і розповість вам найцікавіше.

Учасниць цьогорічного велопробігу було більше 200. Вони були вдягнені у жовто-блакитні кольори. Деякі з них прикрасили ще й власні велосипеди.

Велопробіг є благодійним. Усі бажаючі могли пожертвувати кошти на допомогу бригаді, в які служить співорганізатор велопараду.

Як розповів Інформатору Директор Департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко, в Івано-Франківську успішно розвивається велокультура, тому для Департаменту важливо підтримувати такі події:

“Для людей дуже потрібна ця комунікація, особливо в часі війни. Ми в червговий раз підкреслюємо, що є українцями. В черговий раз демонструємо що любимо свою символіку, гімн. І таким чином ми рекламуємо нашу країну. Тому люди вірять у перемогу”.

Віталій Матешко додав, що маршрут цьогоріч не змінювали:

“Він є сталим. Має важливе значення з точку зору безпеки.”

Дівчата стартували від площі “Бастіон”. Далі вони рухатимуться вул. Низова – Майдан Шептицького – вул. Галицька – площа Ринок – вул. Лесі Українки – вул. Галицька – вул. Сотника Мартинця – вул. Михайла Грушевського – вул. Петрушевича – вул. Івана Франка – вул. Січових Стрільців – вул. Шевченка – парк Шевченка.

В парку буде фінальна точка заїзду. Організатори розповіли, що там влаштують благодійний ярмарок. Також нагороджуватимуть учасниць веломаршруту.

А так відбувався початок велопараду:

Читайте також: Велопарад або ж виставка-роздум: що відвідати у Франківську 6 серпня?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору