Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Загинули за Україну. Прикарпаття втратило п’ятьох захисників

Прикарпаття прощатиметься з двома захисниками: вони віддали життя на Україну

На російсько-українській війні загинули Віталій Дзібій, Ярослав Тріфонов, Володимир Корпан, Владислав Чудакоров, Тарас Петрів.

Інформатор висловлює співчуття рідним і близьким полеглих героїв.

6 серпня цього року помер Віталій Дзібій з Крихівців. У Запорізькій області він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Він народився 2 січня 1993 р. Із 2014 року у “Спілці волонтерів Прикарпаття”. У грудні 2022 року добровільно пішов на фронт захищати Україну. Спочатку воював у складі 1-го полку спецпризначення “Сафарі”, згодом перейшов у 78-й полк десантно-штурмових військ ЗСУ.

“Привітним, веселим, життєрадісним, безвідмовним, завжди готовим прийти на допомогу – саме таким його запам’ятають у громаді. На жаль, нас покидають найкращі. Маємо обов’язок перед Пам’яттю про них”, – сумують у громаді.

Панахида відбудеться сьогодні, 7 серпня, о 19 год. Адреса – вулиця 22 Січня, 374 а.

Чин похорону розпочнеться з дому завтра, 8 серпня, об 11 год. та продовжиться у Церкві Успіння Пресвятої Богородиці у Крихівцях. Поховають героя на Алеї Героїв Крихівецького цвинтаря.

4 серпня загинув мешканець села Задністрянське Бурштинської ТГ Ярослав Тріфонов.

Його серце зупинилося від отриманих поранень під час мінометного обстрілу в районі Бахмутського напрямку.

Ярослав Тріфонов народився 7 квітня 1976 року.

“Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Схиляємо голови у скорботі, щиро співчуваємо рідним, близьким, побратимам. Нехай Господь подарує вічний спокій Герою!” – сумують у громаді.

Про зустріч захисника та чин похорону повідомлять додатково.

Володимир Корпан загинув 3 серпня 2023 року на Донеччині.

Він народився 24 березня 1978 року в Тисові. Закінчив Стрийське професійно-технічне училище.

Військову службу проходив у місті Богодухів Харківської області. Опісля працював у Києві, де і познайомився з майбутньою дружиною Наталією. Там же навчався в Академії муніципального управління. Одружився та виховували донечку, проживаючи з сім’єю у Василькові під Києвом.

З 2014 року брав участь в антитерористичній операції в Сєвєродонецьку. З перших днів повномасштабного російського вторгнення пішов до територіальної оборони Василькова. Був мобілізований, служив навідником відділення спеціального призначення.

“Без батька залишилася донечка, без надійної опори та підтримки – дружина, без сина – мати, без брата – дві сестри.. Поховають захисника, справжнього патріота у рідному селі Тисові. Такою була його воля…”, – йдеться у повідомленні на сторінці Болехівської міської ради.

Владислав Чудакоров загинув 4 серпня 2023 року на Донеччині.

Він служив молодшим інспектором прикордонної служби І категорії. Народився у 1998 році, проживав у селі Станькова Верхнянської громади.

“Згадую, як змалку разом прислуговували біля вівтаря у Божому храмі. Владислав завжди відрізнявся відповідальністю та покірністю! Завжди був на стороні справедливості та доброти! Безмірно вихований та благородний Владислав проявив відповідальність і тепер, ставши на захист нашої Батьківщини від російського агресора. За неї віддав своє життя.. Болить серце за тебе, Владиславе..”, – написав друг дитинства Микола Зомчак.

Тарас Петрів загинув 2 серпня 2023 року на Донеччині. Він був командиром відділення кулеметного взводу, пішов захищати Україну у березні минулого року.

Герою було 43 роки, проживав у селі Горохолина Богородчанської громади.

“Безжальна війна забрала чоловіка у дружини, а у двох синів-батька. Тарас Петрів до кінця і з мужністю виконав присягу воїна.  Хай Господь упокоїть його душу та дасть сил рідним пережити цю безмірну втрату”, – пише Ростислав Заремба.

Вічна пам’ять Героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору