Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті продають фіктивні медичні довідки ухилянтам від мобілізації. Де і за скільки?

У Калуші група осіб влаштувала “бізнес” з видачі медичних довідок. Тепер їм загрожує позбавлення волі.

Розповідає Інформатор з посиланням на СБУ Івано-Франківської області.

На Прикарпатті судитимуть мешканців Калуша, які обвинувачуються в незаконному переправленні осіб через кордон. Медпрацівниця однієї з Калуських лікарень залучила собі на допомогу близького родича та начальницю відділу Калуської міської ради.  Протягом 2022-2023 років фігуранти надавали військовозобов’язаним допомогу в оформленні фіктивних медичних довідок про ІІ та ІІІ групи інвалідності.

На підставі фальшивок ухилянти та “супроводжуючі” їх особи незаконно перетинали кордон у період дії воєнного стану. З одного “клієнта” брали від 3,5 до 4 тис. доларів США. СБУ встановила, що допомагали у цьому кілька медичних працівників однієї з районних та двох обласних спеціалізованих медичних установ Івано-Франківщини.

Вони виготовляли фіктивну медичну документацію та вносили відомості про нібито проведене лікування “інвалідів” до медичних баз даних. За оперативними даними СБУ, організаторка групи “вирішувала” й інші “питання”, пов’язані з видачею різного роду довідок та прискоренням ухвалення рішень медичними працівниками.

На учасників злочинної групи очікує від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору