Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Благоустрій чи дрони – міський голова відповів

Благоустрій чи дрони? На це актуальне питання відповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі однієї з радіостанцій.

Повідомляє Інформатор.

“Я вважаю, це певна спекуляція, яка була закинута декілька тижнів тому. Яка мета? Можливо, з наступного року забрати кошти місцевих бюджетів чи з ПДФО військових чи зменшити кількість ПДФО. Насправді, потрібно ефективно використовувати бюджет. Дуже важко щось сказати. Наприклад, у понеділок у мене був прийом громадян. Коли приходять ті ж самі військові, наприклад, з Молодіжної 41 – 45, і кажуть: “Коли ви в нас зробите благоустрій”? То тут слід шукати золоту середину. Звісно, що найголовніше – це перемога й допомога перемоги. Хотів би нагадати Конституцію України, що ЗСУ, Міноборони підпорядковані напряму Президенту України, і це завдання державної влади – захист нашої держави. Так, місцеві органи повинні долучитися. Ми більше 300 млн тільки цього року фінансуємо на потреби ЗСУ. За пів року ПДФО військових було 238 млн грн. Тобто ми більше витрачаємо, ніж є ПДФО”, – сказав Руслан Марцінків.

До кінця цього року на оборону можуть виділити і 500 млн грн, підкреслив міський голова. Також мер додав про обмеження в закупівлях. Наприклад, влада не може закупити вантажівки військового призначення, праворульні автомобілі.

“Ми повинні навчитися продовжувати жити в таких умовах, особливо в українському тилу. Дороги повинні бути проїзні, мешканці не повинні ходити по коліна в болоті”, – каже голова. 

До теми: Як місто допомагає військовим: відповідь Руслана Марцінківа.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору