Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Куди піти у Франківську 11 серпня

У п’ятницю, 11 серпня, у Франківську відбудеться чимало подій як для дорослих, так і для дітей.

Детально в дайджесті Інформатора.

12:00 — Майстер-клас “Український літак “Мрія”

Вхід вільний.

Локація: Бібліотека-філія № 3, вулиця Хоткевича, 52а

14.00 — Ярмарок вакансій

Мета заходу — допомога в пошуку роботи, сприяння працевлаштуванню, підвищення рівня та якості поінформованості населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, щодо послуг служби зайнятості, ознайомлення шукачів роботи з вакансіями, які мають попит на ринку праці області, презентація роботодавців та соціальних партнерів, організація співбесід шукачів роботи з роботодавцями.

Програма заходу:

  • презентація роботодавців, соціальних партнерів, громадських та благодійних організацій, локацій служби зайнятості;
  • спілкування учасників заходу з роботодавцями, відвідування локацій, представлених службою зайнятості, Івано-Франківським ЦПТО ДСЗ, соціальними партнерами, громадськими та благодійними організаціями.

Локація: Парк Шевченка

16.00 — Тут був художник. Виставка робіт Олега Парфьонова

Виставка “Тут був художник” є тріб’ютом одночасно як індивідуальній мистецькій практиці Парфьона, так і колективній практиці підтримки місцевої спільноти. Також ця виставка є й місцем для критичних запитань. На кшталт:

  • Як відділити практику митця від його залежностей та психічних розладів? Як не екзотизувати останні? Чому ми як глядачі найчастіше романтизуємо саме це — стереотипний образ митця-генія як одинокого чоловіка, що знаходиться поза межами психологічного благополуччя? Чи готові ми романтизувати — або ж, іншими словами, “визнавати достатньо мистецькими” — й інші образи (життя)?
  • Скільки в образі (та вазі) митця є його самого, а скільки — підтримуючої роботи та впливу інших людей поруч? Чи ми хочемо оприявнювати цю роботу або ж свідомо лишати її в тіні, аби зберігати загадковість “мистецької кухні”?
  • Яка рамка є адекватною для розмови про маргінальні мистецькі простори та художників-автодидактів? Чи рамка арт-брюту не є такою, що висуває діагноз перед людиною, а рамка наївного мистецтва такою, що обмежує художній та концептуальний спектр художника? Чи рамка аутсайдер-мистецтва не є такою, яка прирікає автодидактів лишатись на маргінезі та бути виключеними з мистецького процесу?
  • І, насамперед, чи був Парфьон художником-аутсайдером чи скоріше художником-трикстером? Скільки правил мистецького ринку він порушив, а скільки навпаки відтворив, лише в іншій формі?

Виставка “Тут був художник” спільно створена “Асортиментною кімнатою” та Ростиславом Шпуком за підтримки Івано-Франківського краєзнавчого музею. Виставка триватиме з 11 по 29 серпня 2023 року, за її результатами планується створення альбому.

Локація: Музей мистецтв Прикарпаття

17.00 — Свято для діток “Гостини в Кавунеси”

На діток чекає виготовлення вітамінної ракети, а також конкурси, квести, естафети й серпантин-шоу.

Участь безкоштовна за умови реєстрації. Реєстрація за телефоном 0938492986.

Локація: вулиця Пасічна, 38а

18.00 — Благодійний показ фільму “Фелікс”

Фільм “Фелікс” — це історія кожного, хто загинув, кожного, хто продовжує боротись далі. Це історія про тих, хто чекає в тилу і тих, хто більше ніколи не дочекається.

Квиток — донат від 100 гривень.

Кошти з показів передають побратимам Фелікса на потреби аеророзвідки.

Локація: Кінотеатр “Люм’єр”

18.00 — Показ фільму “Найкращий бос”

“Найкращий бос” — фільм іспанського режисера Фернандо Леона де Араноа.

Сімейний бізнес з виробництва терезів очолює Хуліо Бланко (Хав’єр Бардем). Вроджена харизма та впевненість у собі допомагають йому керувати підприємством. Ці ж риси начальника вселяють у підлеглих спокій за правильно прийняті ним рішення. Бланко весь час наголошує на тому, що співробітники його підприємства не просто наймані працівники, а велика дружна родина. Наближається час підведення підсумків конкурсу на краще підприємство року. Є всі шанси, що нагороду здобуде саме Бланко. Останній етап цих змагань – приїзд на виробництво комісії для перевірки. Саме в цей момент все навколо виходить з під контролю. Неприємності сиплються на голову Бланко одна за одною. Несподівано і несправедливо, як думає керівник, однак за кожною халепою стоїть його помилка.

Вхід — 50 гривень.

Локація: Палац Потоцьких

19.00 — Прем’єра вистави “Синя Борода”

Подія “Синя Борода” відбудеться у форматі нетривіальної вистави-дослідження, яка поєднує перформативну частину, живий виступ електронного композитора та відео-проекції попередньо відзнятих матеріалів.

Ідея проекту полягає в дослідженні пам’яті роду учасниць, щоб дійти до глибшого розуміння власної індивідуальної пам’яті та разом створити “мапу” колективної пам’яті України ХХ-ХХІ століття через оптику жіночого досвіду.
У виставі беруть участь 8 мисткинь/перформерок з різних міст України, таких як: Бахмут, Харків, Дніпро, Київ, Херсон, Миколаїв, Львів, Івано-Франківськ.

Квитки за посиланням.

Локація: Майдан Шептицького, 22

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору