Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатцю Дмитру Бойчуку хочуть присвоїти звання Герой України | ПЕТИЦІЯ

Військовий пожертував своїм життям заради нас з вами. Його рідні просять підписати петицію про присвоєння йому звання Герой України. Де ставити підпис? 

Розповідає Інформатор.

Дмитро Бойчук народився 7 червня 1993 року та проживав у селі Топільське Калуського району Івано-Франківської області.

До повномасштабного вторгнення Дмитро займав активну проукраїнську та громадянську позицію. Відразу після початку повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ. Чоловік розпочав службу як снайпер-розвідник розвідувальної роти 115 ОМБр.

Після одужання від бойового поранення, яке він отримав під час важких боїв на Луганщині, він став молодшим сержантом у складі 47 ОМБр “Магура” та виконував завдання бойового медика 1-го розвідувального взводу розвідувальної роти. Згодом Дмитра було переведено до складу штурмових груп, де він врятував життя не одного побратима.

22 липня 2023 року на Запорізькому напрямку, поблизу села Роботине, тридцятирічний Дмитро Бойчук отримав множинні уламкові поранення рятуючи побратимів. Унаслідок сильної кровотечі захисник загинув.

Вважаємо, що Дмитро був прикладом патріотизму та відданості Україні, таких людей українське суспільство не має права забувати, тому просимо присвоїти почесне звання “Герой України” (посмертно) молодшому сержанту Збройних Сил України – Бойчуку Дмитру Васильовичу”, – звертається до Президента  ініціатор петиції.

Станом на сьогодні, 12 серпня, зібрано 4 040 підписів із 25 000 потрібних для розгляду звернення. Підписати петицію можна за посиланням.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору