Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківські волонтери передали військовим 2 тонни цукерок

Уже 2 тонни цукерок передали військовим волонтери ініціативи “Патріотична цукерка”. 

Повідомляє Інформатор.

Про ініціативу розказала Леся Дикун 14 серпня на брифінгу. Роботу над виготовлення смаколиків розпочали у березні минулого року. У пані Лесі з’явилася ідея, як гуртувати людей.

“Нам вдалося об’єднати сотні людей. Зраз основна наша робоча сила – діти. Вони дуже натхненно працюють. Нас плутають з енергетичними батончиками, однак це інший рецепт. Усе починалося з рецепту шоколадної ковбаси з інтернету. Ми його удосконалювали під наші потреби, рецепт випробуваний часом”, – каже Леся Дикун.

У цукерки дають подрібнені горішки, арахіс, печиво до кави, родзинки, домашню шоколадну масу. Смаколики пакують у крафтові коробки, розмальовані дітьми. Наразі волонтери готують по 30-40 кг щотижня. А за весь час приготували 2 тонни цукерок. Здебільшого смаколики готують у селі Ворона, вдома у пані Лесі.

“Хлопці цукерки хвалять. Кажуть, що це такі домашні снікерси. Їх зручно брати з собою на позиції. Вони дуже калорійні, одна цукерка має 200 калорій. Можна їсти і наїстися”, – каже волонтерка. 

Волонтери зараз потребують лущених горіхів. Решту продуктів закупляють.

Також тут завжди приймають. малюнки від діток. А ще волонтерів можна запросити на майстер-клас. Сторінка ініціативи в інстаграмі.

Сторінка пані Лесі у фейсбуку тут.

До теми: Бракує рук. “Маскувальним феям” потрібна допомога у плетінні сіток.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору