Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На карті є, по факту — не існує. Яка ситуація з укриттями в центрі Франківська?

Під час повітряної тривоги укриття на вулицях Незалежності та Івана Франка були недоступні для містян. 

Перевірив Інформатор.

Коли розпочалась тривога сьогодні, 15 серпня, ми вирішили перевірити укриття у центрі міста. Відкрили офіційну мапу та вирушили на вулицю Незалежності, 36. Обійшовши весь будинок, ми не знайшли ні штампу “Укриття”, ні однієї вказівки. У відкритих під’їздах будинку були лише підвали, давно окутані павутинням та сирістю. Висновок — там насправді немає укриття.

На карті поруч позначений сховок у будинку на Незалежності, 55. Нас зустрів домофон та роздруківка “Тут просто підвал з одним входом без крісел” і запрошення відвідати інші укриття. Набравши один із номерів квартир, мешканка будинку сказала: Укриття тут немає. 2 тижні тому приїхали комунальники та забрали статус “укриття” з нашого підвалу”.

Минуло вже 10 хвилин, а ми продовжували шукати місце, де перечекати тривогу. Найближчим був будинок на вулиці Івана Франка, 10, проте і там нам не пощастило. Мешканка будинку щиро здивувалась і сказала, що тут сховища ніколи не було. Зазначимо, що на карті укриттів за усіма трьома адресами є сховище, але очевидно воно існує лише у віртуальній реальності.

Нагадуємо, що під час брифінгу 14 серпня заступник мера Івано-Франківська Руслан Гайда заявив, що мапа укриттів була оновлена і відповідає реальній ситуації.

Анна Сірик

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору