Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Загинули за Україну. Прикарпаття втратило шістьох героїв

Прикарпаття прощатиметься з двома захисниками: вони віддали життя на Україну

На російсько-українській війні загинули Володимир Горук, Мікаель Іщенко, Ярослав Сахарук, Гнат Тарасюк, Василь Луцан, Василь Дорошенко.

Інформатор висловлює співчуття рідним на близьким героїв.

10 серпня поблизу села Роботине Пологівського району загинув житель села Рудники Заболотівської громади Володимир Горук. Він народився 22 квітня 1989 року.

У героя залишилися мама, дружина і двоє дітей.

Мікаель Іщенко з Харківщини. Він на початку повномасштабного вторгнення переїхав на Франківщину в Косів. Народився  26 вересня 2002 року.

У Косові волонтерив у центрі  “Прихисток душі”.

“Ти назавжди у наших спогадах як людина у якої можна було повчитися української мови, чистої без діалектів, ти веселий, добрий і справедливий… Вихований і самостійний. Ми тебе відпустили, але ти обіцяв, що приїдеш…”, – написала Надія Кіт-Павлюк.

Ярослав Сахарук загинув 13 серпня 2023 року на Луганщині. Він народився 31 січня 1991 року на Калущині.

“Ярослав завжди залишатиметься в наших серцях як відданий патріот, справжній герой, який зробив неймовірний внесок у захист інтересів нашої країни. Його мужність, самовідданість та відвага для нас є прикладом відданості та любові до Батьківщини”, – повідомляють на сторінці Бурштинської міської ради.

Гнат Тарасюк загинув 13 серпня поблизу населеного пункту Козачі Лагері Херсонської області. Він народився 16 серпня 1995 року. Був учасником АТО.

“В цей гіркий час всі ми схиляємо голови в скорботі та жалобі за загиблим воїном. Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким та друзям з приводу загибелі мужнього воїна. Нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував”,сумують у Пасічнянській громаді.

Василь Луцан був матросом, загинув 9 серпня 2023 року на Донеччині. Народився у 1989 році.

Служив у ЗСУ оператором протитанкового відділення взводу вогневої підтримки роти морської піхоти батальйону морської піхоти військової частини, повідомила голова Калуської районної військової адміністрації Жанна Табанець.

“Ім’я наших захисників навіки буде викарбуване на сторінках історії нашого краю, як взірець відважності та патріотизму для майбутніх поколінь. Вічна слава і пам’ять вірним синам українського народу”, – йдеться у дописі.

Василь Дорошенко загинув у бою 13 серпня. Народився 21 квітня 1995 року в селі Тязів. Навчався за спеціальністю “Фінанси та кредит” в Івано-Франківському державному коледжі технологій та бізнесу. Був пластуном – з 2014 року.

“Захоплювався подорожами, автостопом та читанням книг. Василь вклав багато праці в ГО “Зелена Коробка”, де займався логістикою, продажами та громадською сортувальнею. Водночас ще волонтерив у ГО “Тарілка”. Належав до товариства реконструкторів “Орден Палладинів” у Львові. З 2021 році працював у підприємстві “Терра Ресайклінг”, що займалось сортуванням відходів”,згадують пластуни.

З початком повномасштабного вторгнення воював у 45 окремій артилерійській бригаді. З лютого 2023 року воював у складі третьої окремої штурмової бригади.

Вічна пам’ять героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору