Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Лідерство й українська міфологія. Як пройшов наметовий ФРІ-табір Мольфар: праліс”

З 31 липня по 5 серпня у Карпатах відбувся другий наметовий освітньо-симуляційний ФРІ-табір “Мольфар: праліс”. Від команди ФРІ. 

Повідомляє Інформатор.

Табір відбувся на полонині біля села Стара Гута. Такі табори від ФРІ проводяться щороку, аби активізувати молодь, мотивувати їх до громадської активності. Фундація Регіональних Ініціатив – громадська організація, спрямована на покращення життя суспільства.

За 6 днів табору “Мольфар: праліс” учасники удосконалилися у кризовому менеджменті, навчилися знаходити рішення для різних ситуацій та викликів, вирішувати запеклі конфлікти, опанували навички побудови сильної команди та її розвитку на різних етапах. 

Легенда табору базується на історії про 5 парубків, які закохалися у Мавку. Практичні завдання були симуляційними за мотивами української міфології. 

“Метою ФРІ табору «Мольфар: праліс» є залучення молодих людей до громадського активізму, зокрема, до діяльності у ФРІ, шляхом формування та розвитку громадянських компетентностей молодої людини таких як комантотворення та кризовий менеджмент. Після проходження табору учасники можуть вдосконалили вміння працювати в команді, вирішувати проблеми, проходити перешкоди та гуртуватись, що потрібне нам зараз, під час війни та в майбутньому під час відбудови”, – каже координаторка табору Влада Ткачишин.

У таборі взяли участь 63 учасники.

“Я в захваті, «Мольфар: праліс» повернув мене до життя. Перед табором в мене був складні кілька місяців І я тяжко працював щоб себе стабілізувати. На таборі я ніби знову почав жити. Це завдяки учасникам і організаторам табору. І додатково виніс кілька важливих уроків на життя” – ділиться учасник ФРІ-табору Віталій Козак.

Учасники ділилися на 5 команд та змагалися за кубок Мольфара. Традицією стала гра “Таємний друг”, де кожен тішив когось з інших учасників приємними подарунками.

Учасникам читали лекції про лідерство, кризові ситуації та їх вирішення, формування, роботу та взаємодію в команді, про конкуренцію тощо.

“Основною освітньою тематикою цьогорічного табору було командотворення. Метою було не просто розділити учасників на групи для виконання завдань симуляції, а й познайомити їх із життєвим циклом командної роботи. За тиждень табору кожен відчув на собі, як воно – бути частиною єдиного організму команди і разом рухатись до спільної мети. Адже головним призом турніру Мольфара насправді був зовсім не кубок. Головний приз – це зміни, які кожен учасник повіз у своє життя”, – розповіла головна програмниця ФРІ-табору Олександра Лугвіщик.

Табір організувала команда Фундації Регіональних Ініціатив з Луцька, Ужгорода, Києва, Черкас, Харкова, Чернівців, Дніпра та Івано-Франківська.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору