Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як на Прикарпатті відзначатимуть День Незалежності

Уже незабаром Україна відзначатиме День Незалежності. Як 24 серпня пройде на Івано-Франківщині?

Повідомляє Інформатор з посиланням на коментар голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

“У нас дуже багато заходів відзначення. Великі святкування будуть після нашої перемоги, коли додому повернуться наші захисники і захисниці. Але сьогодні важливе завдання – підтримати духом людей, мотивувати до допомоги військовим, щоб швидше відбулася перемога. Ми не плануємо великих заходів. Звертаюся до голів територіальних громад: заходи мають бути спрямовані, щоб відзначити, вшанувати пам’ять наших героїв, які віддали життя за Україну. Важливо, щоб не було скупчення людей. Якщо якість заходи проводимо – там, де є бомбосховища чи де можна забезпечити укриття”, – сказала голова ОВА.

Світлана Онищук додала про важливість облаштування укриття.

“Що кожна людина, ідучи по вулиці, знала куди зайти під час повітряної тривоги. Тому територіальні громади мають це робити. Ми робили реформу децентралізації для того, щоб люди на місцях обирали собі владу, голів ТГ, обирали депутатів, щоб громадськість долучалася до прийняття рішень. Також треба, аби громадськість більше виявляла свою позицію через своїх обранців, депутатів; щоб був контроль, що робиться. Чому кошти спрямовуються, наприклад, на одне, а не на речі, які під час війни більш потрібні”.

Які заходи відбудуться у Франківську?

Про це розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. У місті мінімізували кількість заходів.

“Основний захід буде на могилах наших захисників у Чукалівці. Там відбудеться молитва за участю владик, покладання квітів. Заходи змістили на 23 серпня та інші числа, щоб убезпечити людей. Масові заходи мають бути мінімальні. Ставимо акцент на вшануванні пам’яті захисників та заходи з невеликою кількістю людей”, – сказав голова.

О 9 год на Вічевому майдані урочисто піднімуть Державний Прапор України.

До теми: Франківськ у День Незалежності | фоторепортаж.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору