Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як стильно вдягатися з секонду? | 5 золотих правил

Існує стереотип, що стильно вдягатися це синонім до слова “дорого”, проте це зовсім не так. Бути в тренді можна і в одязі з секонду, стоку чи бабусиної шафи. Головне слідкувати за тенденціями, розвинути смак та знати, як знаходити ті речі, від яких усі будуть говорити “вау!”.

Ділиться Інформатор.

Правило безпеки

Найголовніше в виборі одягу в секонді — це бути в безпеці. Варто завжди мити руки після походів у такі магазини, кілька разів випрати ваші “новинки” та при виборі одягу звернути увагу на кілька моментів:

  1. Стан бірки. Це зазвичай дуже допомагає визначити стан одягу. Адже кофтинка, яку ще не прали (не носили), має бірку та додаткові позначки фірми всередині у ідеальному стані.
  2. Комір та рукави. Це місця, які перші затираються практично у всіх фасонах, тому по них добре видно стан одягу.
  3. Запах. У секонді все не дуже приємно пахне, адже речі обробляють спеціальними хімікатами, які вбивають бактерії. Лайфхак у тому, щоб не брати речі з сильним ароматом цих “парфумів”, зазвичай він не зникає навіть після 4 прання.
  4. Тілесний одяг. Саме у такий колір краще вдягтися, коли йдете у секонд. Ви зможете міряти все, не роздягаючись.

Правило стилю

Пошук одягу на секонді більш важкий, ніж замовити щось онлайн або сходити в мас-маркет. Вам потрібно знайти серед гори сміття “діаманти”. Для цього важливо розвивати відчуття стилю, переглядати показ мод, стежити на fashion блогерами або використовувати інші джерела, щоб прокачати свій скіл. Зробіть акценти на це при вибоі речей:

  1. Бренд. Зараз ми не маємо на увазі “Nike” чи “Adidas”. Мова йде про те, щоб зрозуміти, які бренди мас-маркету або вінтажу вам найбільше подобаються. Це надалі допоможе вибирати одяг. Практично кожен бренд має свій стиль та розмірну сітку. Після того, як ви визначитесь з вподобанням, вам не потрібно буде навіть міряти одяг, ви вже будете знати, який розмір ваш.
  2. Підготуйте референс. Набагато легше знайти щось, коли розумієш, що шукаєш. Скоріш за все ви знайдете лише кілька речей з запланованих, але ви матимете орієнтир.
  3. База. Звертайте увагу на базові речі: однотонні, які підходять під все, які легко поєднувати. Ці боді, штани, сорочки та сукні будуть завжди актуальні для вас.
  4. Класика. Якщо ви ще не знайшли свій стиль, то почніть пошук гардеробу у секонді з класики: тілесний тренч, чорні брюки, кремова блуза та лофери. Вам може здатися це нудним, але пізніше ви зможете додати в цей образ зелену сорочку, яка перетворить вас у яскраву індивідуальність.

Правило запитань

Через низьку ціну на речі, з’являється бажання купити все і одразу, але це помилка. Вам не потрібна ця піжама в зебру, блуза в маках чи сорочка з пепсі, бо ви не будете це носити щодня. Варто ставити собі запитання, щоб не витрачати гроші на вітер.

  1. З чим я буду це носити? Річ, яку ви вибрали має поєднуватись хоча у 3 різні образи.
  2. Куди я це вдягну? Навіть, якщо стильно вдягатися це сенс вашого життя, важливо розуміти, куди ви в цьому підете.
  3. Я маю потребу в цьому одязі? Якщо це ваша 25 сорочка, то вішайте її назад, бо це немає сенсу. Ви не встигнете носити всі сорочки одночасно, а також з часом все одно захочеться щось нове і до 26 не дійде черга.

Правило терпіння

Не варто думати, що за один завоз ви знайдете все, що захочете. Це працює інакше. У секонди треба ходити регулярно з конкретними позиціями для пошуку.

Правило сміливих

Будьте найшвидшими на завозі, експериментуйте зі стилем, дозволяйте собі більше!

Анна Сірик

До теми: Коли завоз у секондах Франківська? | Календар шопоголіка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору