Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Шекспірівський фестиваль, 12 премʼєр і Захер-Мазох. Чим здивує Франківський драмтеатр у новому сезоні

Сьогодні, 18 серпня, у Франківському драмтеатрі розповіли про 85 ювілейний театральний сезон.

Розповідає Інформатор.

Цього року театральний сезон, і це стане традицією, на день народження Івана Франка – 27 серпня. Стартує він з показу вистави «Підступність і кохання». Режисер – Іван Уривський.

У новому сезоні буде 12 премʼєр від найкращих українських режисерів та колег з Європи. Так, у жовтні планують премʼєру від режисера Назарій Паніва у кооперації з Ростиславом Держипільським за твором Ірен Роздобудько «Зівʼялі квіти викидають».

Режисер з Литви Йокубас Бразіс пропонує звернутися до творчості Сартра. Буде також постановка одного з найвідоміших творів іспанської класики «Дон Кіхот» Мігеля де Сервантеса Сааведри в режисурі Міхая Гарни – головного режисера в театрі «Без назви» у Кишиневі.

«На грудень ставитиму я – українську казочку і «Кайдашеву сімʼю» в сучасній інтерпретації у головній ролі з Ірмою Вітовською. У січні буде ще одна премʼєра Назарія Паніва у камерному форматі – «Венера в хутрі» або, можливо, «Дон Жуан з Коломиї» Леопольда фон Захера-Мазоха. У лютому ми запропонуємо нашим глядачам літературу наших сусідів.

Іржі Губач, чеський драматург і його твір «Наполеон і корсиканка». Ставитиме головний режисер Херсонського театру ім. Куліша Сергій Павлюк», – розповів керівник театру Ростислав Держипільський.

Також у планах театру співпраця з Наталею Половинкою, постановка за Тарасом Шевченком, премʼєра словенського режисера Томі Янежича, ще одна постановка Назарів Паніва, Шекспірівський фестиваль, перший в Україні. А завершиться сезон постановкою «Макбета» від польською режисерки Майї Клечевської.

До Дня Незалежності актори зіграють виставу на горі Піп Іван «Вона – Земля».

Читайте також: “Книжки і донати”: як пройшло закриття міської читальні в Івано-Франківську.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору