Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатське підприємство віддає доходи росіянину

Коломийський завод КРП працював ще за часи радянщини. Він спеціалізувався на виготовленні ручних електромеханічних та пневматичних інструментів. Після розпаду Радянського союху минуло понад 5 років. Завод перетворився на акціонерне товариство, проте зв’язки з росією нікуди не зникли. Доходи від активів досі отримує громадянин росії, такий собі Артур Іванович Кричфалушій.

Розповідає Інформатор з посиланням на Інформатор Коломия.

За офіційною інформацією від платформи YouControl ПРАТ “Коломийський завод КРП” був створений 3 січня 1997 року. Його керівником був Віталій Валерійович Пошиваний.

У 2007 року завод оголосив про втрату/заміну свідоцтва про державну реєстрацію та про втрату оригіналів установчих документів, а 2008 року було судове рішення щодо банкрутства цього ПРАТ.

Важливо, що до 2010 року відкрите акціонерне товариство “Коломийський завод КРП” було зареєстроване у Закарпатській області, у селі Кричово Тячівського району, а  22 вересня 2010 року змінило юридичну адресу на Коломию (вул. Мазепи, 321).

Наступнтй рік не минув без змін. Завод змінив свою назву з відритого на публічне акціонерне товариство.

ЩО ТАМ ЗАРАЗ?

Нині на заводі ніхто не працює вже 15 років поспіль, а виробництво перетворилось у закинуту будівлю, але за документацією це підприємство досі не перебуває в процесі припинення.

Завод має 1133 акціонерів. Розмір статутного капіталу за даними YouControl складає 3 млн 432 тис грн.

Тим часом за ПРАТ “Коломийсьйи завод КРП” зареєстровано 7 об’єктів нерухомості: кілька корпусів на Мазепи, 321,  а також будинок на вул. Тютюнника, 2 і невизначене майно.

Кінцевим бенефіціарним власником є Артур Іванович Кричфалушій, який має російське громадянство і зареєстрований у рф в місті Санкт-Петербург за адресою Адміралтейський район, вулиця Верейска, 18, квартира 13.

Він володіє вирішальним пакетом акцій – 175 570 шт. Це становить 51.16% всіх акцій.

Серед найбільших власників пакетів акцій зазначаються також Костянтин Вікторович Гриневич, у нього 35 983 шт ( 10.48%),  а також Михайло Іванович Йовдій, який володіє 10% всіх акцій заводу ( це 34 320 шт).

Зазначимо, що платформа clarity-project подає Артур Кричфалушія власником станом на 2018 рік, а кінцевим бенефіціаром Івана Михайловича Чубірко (дані оновлені наприкінці 2021 року).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору