Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як проходитиме навчання в школах Франківської громади: відповідь очільниці Департаменту освіти

Сьогодні, 21 серпня, відбувся традиційний брифінг міського голови, на якому виступила директорка Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторія Дротянко.

Інформатор розповідає, як ходитимуть до школи діти в 2023-2024 навчальному році.

Цього року стояло завдання збільшити укриття, щоби в закладах освіти не було змішаного навчання. Особливо мова йде про великі заклади освіти, де тисяча й більше учнів“, — каже пані Вікторія.

Зокрема змішаного навчання не буде в ліцеях №20, №23 імені Романа Гурика, №18, №10. Також укриття збільшили в ліцеї №2 та дитсадку “Ромашка”.

Там, де не було можливості збільшити укриття, ми використовували наявні території, особливо що стосується першого поверху, й застосовували залізні віконниці, які закривають кімнату, клас, який можна потім використовувати для навчання, а не лише для укриття“, — за словами очільниці департаменту, йдеться про ліцеї №4, №6, №17, №22, ліцей імені Шухевича, початкову школу №26 та дитячі садочки “Пролісок”, “Подоляночка”, “Котигорошко”, “Кристалик”, “Теремок” і “Джерельце”.

Навчання розпочнеться 1 вересня. Формат початку кожен заклад вибирає самостійно, але переважна більшість закладів робить невелике свято для першокласників. Також всі заклади освіти проводитимуть благодійні заходи, де збиратимуть кошти на ЗСУ.

Про структуру навчального року Вікторія Дротянко каже так: “Ми рекомендуємо закладам освіти графік роботи з 1 вересня до 22 грудня. Це значить, що канікули припадають майже на місяць зимового часу — з 21-25 грудня по 26 січня 2024 року. Це знову ж таки рекомендації, які ми беремо ще з минулого року, коли також був місяць канікул у зимовий період. Ми вважаємо, що це найхолодніший період, і цей місяць краще побути вдома, не зважаючи на те, чи будуть відключення світла чи інші проблеми. Це носить рекомендаційний характер і кожен заклад освіти вирішує самостійно, як робити канікули — чи місяць, чи розбивати ї по тижнях весною, взимку тощо“.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору