Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Як визначити потрібну кількість металу для будівництва

Визначати необхідну кількість матеріалів для майбутнього будівництва – це завжди серйозний головний біль. У тому плані, що завжди є ризик чогось не докупити. Або, навпаки, щось перекупити. А потім зазнавати збитків, що може стати проблемою як у цивільному, так і в приватному будівництві. До речі, купити потрібну кількість прокату ви можете за посиланням https://metinvest-smc.com/ua/ivano-frankivsk/catalog/.

Розповідає Інформатор.

У приватному будівництві зайва закупівля, звичайно, до банкрутства людини не призведе. Тому що потрібно дуже постаратися, щоби так перевищити потрібну кількість. А от у будівництві цивільному можуть виникнути проблеми вже на рівні корпоративних взаємин. Тому що завжди можна вивернути все у непотрібний бік. Хтось може звинуватить у перевитраті та планах щодо крадіжки, або виникнуть ще якісь проблеми. Іншими словами, питання попередніх розрахунків у будівництві стоїть дуже гостро. І технічні рішення для цього є.

Арматура всьому голова

Якщо говорити про найбільш пріоритетну категорію металопрокату у будівництві – то це арматура. Без будь-яких, однак та інших умовних способів. Будівництво – це про бетон, а без арматури бетон існує досить рідко.

Арматура застосовується майже повсюдно, вона завжди потрібна для зведення монолітно-каркасних об’єктів. Арматура тут застосовується скрізь: це і стіни, і фундамент, і перекриття, і ще багато чого.

Армувати у цивільному будівництві, і не тільки, доводиться чимало. Це і фундамент, і кладка, і короб для вентиляції, також з металу робиться огорожа для балконів. В умовних хрущовках арматура – це ще й частина самого балкона. Сучасні проекти пропонують безліч технологій фрагментарного армування.

Якщо ж говорити про приватне домобудування, то тут починається біганина з численними куточками, швелерами для господарських будівель, гаражів та багато чого ще.

Все залежить від проекту

Навіть у випадку з цивільним будівництвом. Якщо передбачається будівництво умовної 9-поверхівки, за монолітно-каркасною схемою, будинки із цегли. То тільки для 480 квадратних метрів по периметру. Лише однієї арматури знадобиться понад 20 тон. Якщо у проекті з’являється умовне паркування, то ще близько десяти тон однієї тільки чистової арматури знадобиться.

Де ще може бути використаний метал?

Метал потрібний і для облаштування приватної території. Це і численні труби та інші комунікації. А ще злив води, різні грати, щитові, комори, двері та багато чого ще.

Скільки може знадобитися звичайного «суворого» металу для будівництва, навіть думати звичайному домовласнику не хочеться. А думати доведеться, бо це все питання видатків.

Як порахувати?

Можна спробувати вивчити проект самостійно, та на базі цих даних вирахувати номенклатуру всього металопрокату та його обсяги.

Можна взяти будівельні стандарти та досвід приватних будівельних компаній. Де одні вміють на око, приблизно визначати необхідну кількість металопрокату.

Але краще скористатися спеціальними калькуляторами, яких достатньо в інтернеті. Але це всі приблизні розрахунки. Тому що краще довірити цю справу розробникам проекту вдома. Процес, у якому проект виробляється у відриві від розрахунків за матеріалами, ні до чого хорошого точно не приведе.

Втім, ви завжди можете попросити допомоги з боку. Наприклад, замовити окремі розрахунки за матеріалами для ескізного проекту будівлі. Це мабуть, буде найкращою ідеєю, коли спеціалісти своєї справи виконають свою роботи, виходячи з ваших даних. Тоді помилки майже не можливі, а купити металопрокат стане простіше, і можна не хвилюватися за переплати або повернення товару на склад.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Потрібна реклама? Звертайтеся за номером: +380969896087

Нагору