Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Загинули за незалежність: Прикарпаття втратило трьох захисників

Захищали Україну: Прикарпаття втратило чотирьох воїнів

Володимир Горук, Остап Бринський та Олександр Максим’юк зробили все можливе, щоб ми продовжували жити у вільній країні. Герої віддали за нас свої життя.

Інформатор висловлює свої співчуття сім’ям загиблих.

Володимир Горук

Військовий проживав у селищі Битків, хоча родом він із Снятинської громади. Йому було 34 роки, коли він загинув на війні. Герой був снайпером. Про смерть  повідомили на фейсук-сторінці Пасічнянської громади.

“Володимир Васильович був прикладом та опорою для всієї своєї родини. Чесний, впевнений, вірний… Він завжди був готовий допомогти людям! Саме бажання захистити найрідніших і повело серце Воїна на фронт”, – йдеться у дописі.

Траурний кортеж приїде в Битків з Героєм орієнтовно 24 серпня. Саме там його і поховають.

Остап Бринський

Військовий захищав Україну на війні більше року. Він загинув поблизу Бахмута 19 серпня 2023 року під час мінометного обстрілу військовими РФ.

“Він не був народжений для війни. Ніхто з нас не був. Але це було його свідоме рішення піти у військо. Його любов до нас, до людей, до життя не могла тримати його осторонь. У нього було ще мільйон планів, у нас були спільні плани, ми мали прожити довге і щасливе життя, але триклята Росія, росіяни відібрали в нього можливість їх реалізувати. А в нас відібрали його, наше щастя”,написала дружина загиблого Младена Качурець.

Батькі Остапа так само, як і він, відомі у Франківську — митці Богдан та Оксана Бринські. Брат загиблого також воює на війні.

Парастас за полеглим бійцем відбудеться 23 серпня о 19:00 в церкві св. Ольги і Володимира в Івано-Франківську. 24 серпня, у День Незалежності України, в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового о 12:00 почнеться чин похорону, про це повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Олександр Максим’юк

Військовий народився 1 січня 1995 року та проживав у селі Кобаки. Загинув 18 серпня 2023 року у Куп’янську Харківської області. Він служив старшим стрільцем 1 стрілецького взводу.

“Гірко, що сьогодні кращі з кращих віддають своє життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою”, — йдеться у дописі на Facebook-сторінці Рожнівської громади.  Кортеж з тілом полеглого воїна прибуде 23 серпня 2023 року. Для вшанування пам’яті Олександра Максимʼюка 23-24 серпня у Рожнівській територіальній громаді голосили дні жалоби.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору