Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як прикарпатські школярі ставляться до алкоголю та цигарок?

Серед школярів провели опитування. Їх запитували, що вони думають про шкідливі звички. У 12 територіальних громадах Івано-Франківської області підлітки схильні до вживання алкоголю та цигарок. 

Розповідає Інформатор з посиланням на опитування від Державної установи “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”.

Опитування у вигляді анкет провели серед підлітків 14-17 років. Участь взяли 1976 дітей. Метою було визначення рівня стійкості школярів підліткового віку Прикарпаття до шкідливих звичок.

Кожен підліток за бажанням та  в зручний для нього час  заходив   зі свого акаунту   на створену googl-форму   і за 20-25 хвилин відповідав на   запропоновані  питання  анкети.

Особливу увагу викликали відповіді, які свідчили про толерантне  та навіть  позитивне відношення підлітків до вживання тютюнових і нікотинових виробів та алкогольних напоїв, що свідчило про низький рівень   їх стійкості до шкідливих  звичок. Більшість таких відповідей надходила з територій, де в школах було недостатньо відповідної інформації про шкідливість тютюнопаління та вживання алкоголю”, – розповіли у держустанові.

 За результатами  опитування створили інфографіку. Дуже низька стійкість до алкоголю та тютюну виявили у Івано-Франківській, Калуській, Долинській, Новицькій, Перегінській, Тисменицькій, Надвірнянській, Коломийській, Городенківській, Косівській, Рожнівській громадах. В усіх інших районах ситуація краща.

До теми:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору