Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську на військову службу фіктивно оформили родичів керівництва міста і футболістів

У Франківську ДБР викрила схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівників міста. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Державне бюро розслідувань.

ДБР встановило особи деяких керівників складу ТЦК та СП – вони налагодили  схему фіктивного зарахування людей на військову службу в роти охорони ТЦК та СП. Вони отримували можливість не проходити військову службу, проводячи час на власний розсуд. Деякі з них брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. А ще вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів.

Спільно з УСР Нацполіції ДБР провели близько 30 обшуків у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області, обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання осіб.

“У ході слідчих дій перевіряються можливі протиправні дії персоналу під час проведення мобілізації, проходження служби та протиправного отримання грошового забезпечення. За результатами буде вирішуватись питання повідомлення про підозру окремим військовим посадовцям територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки”, – йдеться у повідомленні.

Розслідування проводиться у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору