Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День пам’яті захисників України. У Франківську вшанували полеглих героїв

29 серпня в Меморіальному сквері Івано-Франківську пролунав Дзвін пам’яті за полеглими захисниками. Сьогодні в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Інформатор висловлює співчуття близьким та рідним героїв.

На захід прийшли представники духовенства, влади міста та області, військові, рятувальники, рідні полеглих героїв, франківці. Символом цього дня є сонях, ці квіти поклали до меморіалу та пам’ятника в сквері. Священники відправили панахиду за полеглими героями.

Саме 29 серпня у 2014 році під час Іловайської операції відбувся прорив української групи військ з російського оточення. Наших військових під час виходу розстріляли з тяжкого озброєння російські війська. За даними Українського інституту національної пам’яті, тоді загинули 366 українських воїнів, 429 — зазнали поранень, 158 — зникли безвісти, 300 — опинилися в полоні.

У пам’ять за загиблими героями пролунав дзвін пам’яті.

Під час заходу родичах полеглих героїв вручили нагороди.

“Завжди пам’ятаймо, що війна триває десятий рік. То була не просто АТО/ООС, а жорстока московсько-українська війна. Наші діти гинули як у 2014 році, так і тепер. Матері, тільки я можу зрозуміти ваш біль, коли вогонь горить у грудях, серце вискакує, а ти питаєш: “Господи, за що?” Отримуєш відповідь: “Твій син – герой”, – сказала мама Мати поліцейського Володимира Шарабуряка. Він загинув у 2014 році поблизу гори Карачун на Донеччині.

У центрі Франківська на “стометрівці” – Алея слави загиблих військовослужбовців. Схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за Україну.

Вічна пам’ять Героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору