Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську лікарям вручили грамоти з підписом Валерія Залужного

Найкращі фахівці Івано-Франківської області, які лікують та реабілітують військових, були відзначені грамотами. 

Інформатор побував на врученні.

30 серпня в Обласній клінічній лікарні Івано-Франківської облради відбулось вручення відзнак найкращим фахівцям області.

“Вибирали медичних працівників, які працюють з військовослужбовцями. Умова від військового комісаріату була така, що це мають бути лікарні, які займаються реабілітацією в першу чергу службовців. Тому були зібрані кращі люди з команд.  Кожен медзаклад подав тих людей, які найбільше доклалися до реабілітації та лікування наших військових. Ми раді, що ми можемо допомогти в цьому плані нашій армії. Це насправді дуже важливо вертати цим людям не тільки фізичне здоров’я, але ще й психологічний, моральний дух”, — розповіла начальниця відділу медицини катастроф, мобілізаційної роботи та спеціальних питань Лідія Синюта.

Нагородили 29 лікарів з усієї Івано-Франківської області. Серед нагороджених є двоє травматологів, які виконують ексклюзивну операцію. Вони її самостійно розробили і вони рятують стопу там, де провідні спеціалісти України сказали, що єдиний варіант — це ампутація з наступним протезуванням. Ці двоє франківських лікарів зробили операцію: надрукували на 3д-принторі кістку, підшили до неї зв’язки і врятували людині стопу.

Грамоту кожному лікарю особисто підписав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Анна Сірик

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору