Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що заборонено пішоходам | акція від поліції

Сьогодні, 1 вересня, в Івано-Франківську пішоходам нагадали правила поведінки на дорозі. 

Повідомляє Інформатор.

Захід відбувся на перехресті вулиць Коновальця – Національної Гвардії. День обради не випадково – саме сьогодні школярі й студенти виходять на навчання.

“Курсанти Луганського навчально-наукового інституту імені Е.О. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ проводять акцію безпеки дорожнього руху для того, щоб нагадати і школярам, і студентам про необхідність дотримання правил дорожнього руху, уникнення дорожнього травматизму, оскільки питання є актуальним зараз. Наше завдання як правоохоронців не лише розслідувати, але передусім здійснювати превентивні заходи”, – розповів директор Луганського навчально-наукового інституту імені Е.О. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Рибалкін. 

Зараз проводиться тиждень дотримання правил дорожнього руху, університет вирішив долучитися.

“Ми підготували брошурки, де зазначені всі правила. яких потрібно дотримуватися пішоходам під час руху вдень і вночі. Пішохід – особа, яка бере участь у дорожньому русі без транспортного засобу та не виконує на дорозі будь-якої роботи”, – каже курсант Владислав.

Про які правила слід пам’ятати пішоходам?

Пішоходи мають рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку; по краю проїзної частини – назустріч руху транспортних засобів. Перед виходом на проїзну частину пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

Переходити проїзну частину слід по пішохідному переходу. За його відсутності: на перехрестях – по лініях тротуарів або узбіч. Де регулюється рух –  керуватися сигналами регулювальника або світлофора.

У темну пору доби:

  • Пішоходи повинні використовувати світловідбивачі або бути в одязі, який має такі елементи
  • Під час руху організованих груп людей мають бути засвічені ліхтарі: спереду – білого кольору, позаду – червоного. Рух організованих груп дітей по дорозі у темну пору доби заборонено
  • Крісла колісні повинні бути обладнані зовнішніми світловими приладами

Пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки; раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід. Також – допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину.

Не можна переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках; затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору