Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Військкомати отримають доступ до державних реєстрів: пояснення Міноборони

Нові правила для підсилення мобілізації, за якими територіальні центри комплектування та соціальної підтримки матимуть інформацію про кожного військовозобов’язаного з державних реєстрів, почали діяти з 1 вересня.

Пише Інформатор із посиланням на Інформатор Україна.

Воєнний стан в Україні наразі продовжений до 15 листопада включно: триває мобілізація й цифровізація військкоматів. Задля більш ефективної мобілізації ТЦК та СП невдовзі отримають доступ до всіх держреєстрів. Це значно полегшить обмін інформацією щодо кожного конкретного призовника.

Про цифровізацію ТЦК та СП й про те, чи буде в Україні посилена мобілізація, розповів для “Телеграф” міністр оборони України Олексій Резніков.

Так, наразі Україна йде за чітким планом мобілізаційних хвиль і не має потреби проводити додатковий призов, але військовозобов’язаних все одно набиратимуть. Причина — на фронті передбачена ротація, є втрати, а також необхідно заміняти тих, хто йде на відпочинок чи лікування.

Таким чином, найближчим часом нової хвилі мобілізації в Україні не оголошуватимуть.

Тобто з правової точки зору в нас є ще ресурс. Не думаю, що найближчими місяцями в нас стоятиме питання про збільшення цієї планки“, — пояснив міністр Резніков.

Також міністр зазначив, що в Україні триває оновлення кадрового складу ТЦК та СП, а військкомати отримають доступ до державних реєстрів, щоби оперативно обмінюватися даними щодо кожного конкретного військовозобов’язаного.

Такий обмін даними відбуватиметься між базами ДПСУ, МЗС, Мін’юсту, МВС, Мінсоцполітики тощо, тож у ТЦК та СП знатимуть, що, приміром, чоловік виїхав за кордон, чи у когось народилась третя дитина, чи хтось має інвалідність.

Цієї осені електронний обмін інформацією планують запровадити на рівні 90%.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87.

Нагору