Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Youtube для книголюбів: добірка каналів про літературу

Наукова фантастика й фентезі, огляди популярних книг, влоги з літературних подій — в українському сегменті Youtube кожен книголюб знайде щось на власний смак і навіть більше. 

Інформатор пропонує власну добірку книжкових блогів.

ПРОЛІТ

Тут ви знайдете огляди книг, а також трохи історії й теорії літератури: до прикладу, авторка розповість вам, що таке театр абсурду й шлях героя за Джозефом Кемпбелом. Окрім цього — рубрики “Персоналії” про цікавих авторів і “Словоблуд” про новини та скандали книжкової сфери, а також запитання-відповіді з авторкою каналу.

“ПРОЛІТ (укр. про літературу) — це канал, що розповідає про книги та літературу у розважальному форматі, аби навіть ті, хто не є активними читачами, змогли дізнатись для себе щось нове. Мене звати Юля, і я говорю про складне й серйозне простими словами”, — читаємо в розділі “Про канал”.

Три кванти опівночі

На годиннику три кванти опівночі, а це означає, що час зупинився і ми можемо з вами сісти та поговорити. Про що саме? Про замки, чиї високі вежі упираються в саме небо, про могутніх драконів і темні підземелля, що приховують культи давно забутих богів. Розповімо один одному легенди про міфічних шахраїв, які зуміли обвести навколо пальця самого Локі, згадаємо великих воїнів, що билися з ордами нежиті та могутніх магів, чия магія змінювала саму реальність. А потім бард візьме до рук лютню і ми всі разом заспіваємо про глибини безкрайнього космосу, куди наважилися вирушити відважні шукачі пригод, присвятимо куплет втраченим планетам і руїнам великих міст, побудованих цивілізаціями, що пішли в темряву століть. Все це колись було, відбувається прямо зараз і колись обов’язково трапиться, адже у квантовому мультивсесвіті все відбувається одночасно“.

Автор каналу ділиться деталями світобудови різноманітних фентезійних і науково-фантастичних світів, розповідає про історію жанрів і пропонує тематичні добірки, особливо корисні для тих, хто тільки планує знайомитися із фантастикою та фентезі.

Svitlo Bibliotek

На цьому каналі контент досить різноманітний: тут і влоги з книжкових подій, і огляди, й читацькі марафони. Також авторка розповідає про власну домашню бібліотеку й оновлення на полицях і щомісяця ділиться прочитаним. Книги і їх читання — значна частина життя Наді, пише про себе блогерка.

за 5 хвилин дощ

Про книги емоційно“, — саме такий підзаголовок зустрічаємо на цьому каналі. Тут дуже комфортні відео, ідеальні для осінніх вечорів. На каналі знаходимо огляди літературного всесвіту Террі Праччета й книг із буктоку, влоги, рекомендації й затишні розмовні ролики.

позолочені сторінки

Авторка обіцяє нам “розмови про книжки, планери та життя”. На цьому каналі можна знайти ідеї для заповнення планерів, розмовні відео про жанри літератури, огляди книг. Також є відео про читацькі підсумки й тематичні влоги. Атмосфера роликів дуже тепла, тож перед переглядом не забудьте про чашку улюбленого чаю чи кави.

Юлія Равлюк

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору