Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті СБУ затримала чоловіка за проросійську агітацію в соцмережах

На Івано-Франківщині СБУ затримала чоловіка за проросійську агітацію в соцмережах.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Кіберфахівці СБУ встановили, що чоловік народився в росії  1957 року, є колишнім радянським військовим та ідеологічним прихильником «руського міра» й «ссср». У забороненій соцмережі він ділився контентом, де виправдовується збройна агресія рф проти України, прославляються її учасники, принижується національна честь та гідність українців.

У дописах російських пропагандистів, які поширював агітатор, російську загарбницьку війну намагалися виправдати тим, що росія не могла просто спостерігати за внутрішніми справами України і «вимушена» була втрутитися «на благо» українського народу.

Зокрема, в одному з відео йшлося про те, що «добра мати» росія «рятує» свою «доньку Україну» від «фашистів», котрі нібито захопили владу. А тотальне знищення Маріуполя і геноцид його мешканців представлялося як провина України, яка не дозволяла «визволити» місто від «сатаністів».
Крім того, поширюваний агітатором контент прославляв та романтизував незаконні збройні формування рф, які вторглися в Україну в 2014 році, зокрема, воєнних злочинців «Гіві», «Моторолу» та Захарченка.

Під час обшуку у фігуранта СБУ вилучили ноутбуки, телефони та сімкарти, за допомогою яких він поширював антиукраїнський контент у соцмережі.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Колаборантку з Куп’янська зловили в Івано-Франківську: як вона тут опинилася?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору