Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Через кордон – на квадроциклах. На Прикарпатті заблокували канал втечі ухилянтів

На Прикарпатті заблокували канал втечі ухилянтів за кордон – їх перевозили на квадроциклах.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Канал діяв у Верховинському районі. Чоловіків переправляли на квадроциклах поза пунктами пропуску в лісах. Коштувала така “послуга” 4 тисячі доларів з одного втікача. До організації каналу причетний 28-річний чоловік з Надвірнянщини. Він підшукував клієнтів та організовував перетин ними кордону.

СБУ задокументувала отримання організатором однієї тисячі доларів від військовозобов’язаного, і це була частина оплати. Допомагав переправити людину провідник – він займався власне перевезенням чоловіків.

Військова контррозвідка СБУ затримала провідника та трьох ухилянтів поблизу гірського села Гринява неподалік кордону з Румунією. Квадроцикл та 4400 доларів авансу забрали.

Одночасно затримали організатора злочину. У нього забрали кошти та оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Також повідомлять про підозру в незаконному переправленні осіб через кордон України перевізнику та проводять розшук ще одного спільника. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Також військова контррозвідка встановлює військовослужбовців прикордонного загону, які “не бачили” переправлення втікачів.

 

Читайте також: За тисячі доларів допомагали втекти ухилянтам. На Прикарпатті судитимуть двох чоловіків.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору