Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Глядач має піддатися атмосфері. Новий театр запрошує на прем’єру “Чорна діра” про блогерство і не тільки

Новий театр розпочинає восьмий сезон прем’єрою “Чорна діра”. Чого чекати від вистави, і що у планах театру цього сезону?

Повідомляє Інформатор.

Авторка п’єси та режисерка вистави “Чорна діра” – Таїсія Веселкова-Люта. Це дебют для неї. Виставу зіграють в обласній філармонії 10 вересня.

“Це наша друга прем’єра цього року. Слід врахувати те, що наш театр поки що невеликий. Наразі ми не маємо ні свого приміщення, ні сцени. Чекаємо перемоги нашої великої країни, і після того у нас буде своє приміщення і своя сцена”, – розповів директор-художній керівник театру Тарас Бенюк. 

Завідувач літературно-драматургічної частини театру, письменник Володимир Єшкілєв зауважив, що театр – це дзеркало, яке відображає те, що знаходиться навколо нас. “У цьому випадку це феномен блогерства. Про нього і є п’єса “Чорна діра”. Це те, що зачіпає не тільки молодь, але й всіх нас”, – додав він.

Таїсія Веселкова-Люта каже, що п’єса була написана кілька років тому на замовлення Ігоря Захарчука для театральної школи “Жив Був Пес”.

“Я її писала як учбовий матеріал, для непрофесійних людей. Спеціально вибрала тему сучасну, молодіжну. Вони її поставили, я її відклала на кілька років, тому що вона мені тоді не звучала. Як не дивно, зазвучала мені вона зараз. Під час війни починаєш відчувати важливі речі. Сама тема блогерів, навіть не тема, а деякі аспекти, – це лише привід. Завдання у постановки глибше – показати відхід в ілюзії. Вистава нелінійна, там є ретроспектива. Глядачеві треба буде підключити розум і піддатися атмосфері”. 

Також у Новому театрі з’явився головний режисер, у планах постановка за Іваном Франком. Наразі ім’я його не називають.

“Ще я буду робити постановку в цьому сезоні – “Княжа Україна”, Олександр Олесь. Ми з Володимиром Єшкілєвим працюємо над тим, щоб сучасний текст поєднати з тодішнім”, – поділився Бенюк.

До теми: Вісім прем’єр. Які вистави зіграють у Франківському драмтеатрі у вересні

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору