Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило шістьох захисників

Боронили рідну землю: Прикарпаття втратило шістьох воїнів

Кожен з них захищав Україну до останнього подиху.

Розповідає Інформатор

Ярослав Бучко

49-річний захисник мешкав у селі Слобода Витвицької громади. Він служив механіком-радіотелефоністом відділення управління штабу батальйону взводу зв’язку військової частини. Його серце зупинилось 6 вересня 2023 року. Причиною стало вогнепальне поранення, яке він отримав у Донецькій області.

“Його життя – яскравий приклад справжнього патріотизму, сповненого відданістю і жертовністю, рішучістю і безкомпромісністю. А ще плюс вольова вдача, яка ніколи не підкаже оманливий шлях. Так і гартувалося життя нашого захисника… Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким нашого воїна”,повідомила про загибель воїна голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець.

Петро Щуцький

Військовий до служби в армії мешкав у селі Коростовичі. Він був призваний до ЗСУ 18 червня 2022 року. Прикарпатець більше року захищав Україну на полі бою, нещодавно звільнився і помер 6 вересня у рідному селі. У Петра Шуцького залишилися матір і брат.

“Висловлюємо щирі співчуття матері нашого захисника, брату та всій родині і друзям. Вічна слава та вічна пам’ять!”йдеться у дописі Бурштинської міськради.

Похорон відбудеться 8 вересня о 13:00 в селі Коростовичі за адресою вулиця Січових Стрільців, 5.

Олексій Якимець

Захисник загинув на полі бою 31 серпня під Бахмутом. Він служив до останнього подиху у 3-ій окремій штурмовій бригаді. Військовий народився в селі Комарів Галицької громади. Йому було 26 років.

“Схиляємо голови перед світлою пам’яттю воїна, який віддав своє життя за мирне небо над Україною. Висловлюємо щирі співчуття”, йдеться у дописі Галицької територіальної громади. Військового поховали сьогодні, 7 вересня, у рідному селі.

Олесь Гончаренко

Військовий народився у Долині та прожив щасливих 24 роки.

Старший солдат Олег Гончаренко у Збройних силах служив старшим механіком-водієм-гранатометником зенітно-ракетного взводу зенітно-ракетної батареї військової частини. 3 вересня 2023 року загинув внаслідок ворожого обстрілу у Харківській області, під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

“Схиляю голову у скорботі, розділяю біль непоправної втрати, висловлюю щирі співчуття рідним та близьким”, – про загибель прикарпатця повідомила голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець.

Ігор Харів

Захисник народився та зростав у селі Слобода-Болехівська, йому було 36 років.

Ігор Харів служив стрільцем-санітаром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини. Його серце зупинилось 29 серпня 2023 року під час активних бойових дій на Донеччині, внаслідок ураження уламками та вибуховою хвилею.

“Нехай світлий та добрий спомин назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто знав бійця. Вічна пам’ять і шана Героям!” – повідомила голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець.

Михайло Галагуз

Військовий народився 7 березня 1985 року. Він воював у Гвардії наступу в 14 бригаді на півдні України. Героя поховали сьогодні, 6 вересня.

“Михайло був доброю та відважною людиною, любив спорт, грав за юнацьку та дорослу футбольну команду села Підлісся. Був чудовим чоловіком для дружини, чудовим батьком для своїх дітей, гідним сином своїх батьків, надійним братом. На жаль, словами неможливо загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике горе. Співчуття рідним і близьким. Вічна пам‘ять Герою!”йдеться у дописі голови Загвіздецької громади Володимира Ружанського.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору