Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Офіцер, який побив солдата у Франківську, отримав вирок суду

6 вересня в Івано-Франківську засудили офіцера, який принижував і побив солдата. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на вирок суду.

Нагадаємо, навесні цього року в мережі поширили відео, де офіцер принижує та б’є строковика. За цим фактом розпочали службову перевірку. Працівники ДБР провели слідчі дії, їм вдалося встановити й інші факти знущання офіцера з військовослужбовців цієї частини.

Як йдеться у вироку суду, 18 березня старшому лейтенанту (обвинувачений), командиру 1 патрульного взводу НГУ в казармі військової частини не сподобалося зауваження солдата щодо лайки. То ж він підлеглому йому три удари, штовхнув на стіл і ще раз вдарив.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Розповів, що надав наказ потерпілому придбати територію. Далі в обід намірився направити солдати прибирати, однак той відмовився. Вони стали сперечатися та розмовляти на підвищених тонах, й офіцер ударив підлеглого. Обвинувачений щиро розкаявся, зазначив, що шкодує за вчиненим, просив суд суворо не карати. А ще він відшкодував шкоду, завдану солдату.

Суд визнав чоловіка винним та із застосуванням ст. 62, ч.1 ст. 69 Кримінального кодексу України призначив покарання – 18 місяців тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору