Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Через Карпати – за кордон. На Франківщині заблокували канал втечі ухилянтів

На Прикарпатті правоохоронці заблокували канал, яким ухилянтів переправляли за кордон.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Канал організували троє жителів Буковини. Жінка з селища Берегомет шукала на Буковині військовозобов’язаних, які хотіли втекти за кордон. Вона здійснювала інструктаж та повідомляла чоловікам дату і місце збору в цьому селищі.

Організатор отримував кошти – від 2,5 до 3 тисяч доларів. Ухилянтів везли з Чернівецької області до точки біля кордону на Прикарпатті, а звідти вони йшли пішки та переходили на територію Румунії.

Під час обшуків СБУ вилучила у затриманих речові докази – транспортні засоби, зошити з чорновими записами, мобільні телефони та додаткові сімкарти, банківські картки.

Затриманим повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу). Їм загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Викриття злочину проводила СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчим управлінням ГУ НП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору