Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Фешн-волонтери” створюють колекцію одягу з бойківськими орнаментами

Модельєри з Львівщини та Франківщини працюють над колекцією одягу, надихнувшись орнаментами вишивки Бойківщини. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на начальника відділу туризму Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталія Передерка.

Як пан Віталій розповів на брифінгу, волонтери, яких залучили з фешн-індустрії, працюють над створенням колекції одягу на основі бойківських орнаментів.

“Одна колекція літнього жіночого одягу вже створена, що кінця року планують створити ще одну. Як у нас все вийде, ми організуємо презентацію у краєзнавчому музеї для всіх з показом колекції. Модельєри працюють на волонтерських засадах. До процесу залучили представників Львівщини та Франківщини”, – розповів він.

Колекцію, про яку загадав Віталій Передерко, створила дизайнерка Оксана Сокол.

“У роботах використані взори з музейних досліджень бойківських різьблених штампів, вироби виконані в техніці “вибійки” олійними фарбами та вишивки “по брижах”, – написала вона в одному із дописів на фейсбуку.

Нагадаємо, 1 березня цього року на Прикарпатті управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА за партнерської участі 12 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів розпочало проєкт “Бойківські Карпати”.

У межах проєкту уже створили 5 описів туристичних маршрутів. Охопили пам’ятки природи та архітектури, зокрема, сакральної спадщини. Оцифрували п’ять віртуальних турів пам’ятками природи і сакральної спадщини об’єктів Східної Бойкіщини. Також проводять лекції.

“У межах проєкту також планується підготувати заявки у Міністерство культури та інформаційної політики про включення елементу або елементів нематеріальної культурної спадщини бойківської культури до національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України”, – каже Віталій Передерко.

До теми: Туристичними місцями Болехівської громади можна помандрувати онлайн

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору