Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську облаштують 100 пішохідних переходів з пониженнями

Учора, 14 вересня,  на панельній дискусії “Нові виклики для міської інфраструктури” серед іншого обговорили, як Франківськ пристосований для людей з інвалідністю. 

Повідомляє Інформатор.

Модератор заходу урбаніст Тарас Сенів підмітив, що містам слід модернізуватися, щоб задовольнити потреби військових, які втратили на війні кінцівки. Що впроваджують у місті?

“Зараз кожен поточний чи капітальний ремонт тротуару, що відбуваються в місті, обов’язково передбачає використання підходу з облаштуванням нормального зручного сходу і виходу із пішохідного переходу на тротуар на всю ширину зебри з використанням тактильної плитки. У багатьох дворах доріжки облаштовані з пониженнями. Однак роботи попереду доволі багато. Не можна у раз перебувати міську інфраструктуру. У щоденній роботі ми про це пам’ятаємо і робимо все для того, щоб інфраструктура була максимально зручною. Отримали нещодавно доручення від міського голови облаштувати 100 пішохідних переходів з пониженнями. Ми напрацювали такий перелік з громадськими організаціями людей з інвалідністю. Ми узгодили місця, виходячи з першочергових потреб, бо якимись маршрутами вони користуються частіше, а якимись рідше”, – зауважив представник Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Назар Рогів.

Роботи з облаштуванням понижених переходів уже розпочали на вулицях Бельведерській, Гузара. Наразі роботи тривають на мікрорайонах Каскад, Позитрон. Однак таких переходів потрібно значно більше.

Читайте також: На вулиці Симоненка облаштовують піднятий перехід

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору