Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перейшли на бік ворога та воювали проти ЗСУ: що цього разу чекає колаборантів?

СБУ викрила восьмеро зрадників, які воювали на боці ворога. Особи брали участь у боях неподалік Лиману та Лисичанську. Також допомагали ворогу обороняти правобережну частину Херсоншини під час її звільнення ЗСУ. Тоді наші військові взяли їх у полон.

Пише Інформатор, покликаючись на пресслужбу управління СБ в Івано-Франківській області.

“Наприкінці лютого 2022 року зловмисники добровільно увійшли до складу регулярних підрозділів 1-го та 2-го армійських корпусів Південного військового округу країни-агресора.
Разом з російськими загарбниками вони штурмували українські міста в Донецькій та Херсонській областях. Під час боїв використовували різні види ворожої автоматичної і протитанкової зброї”, – розповіли у пресслужбі.

Також додали, що зрадники є досвідченими бійцями. До повномасштабного вторгнення рф особи приєднались до терористичних угруповань «л/днр» та воювали проти сил АТО на сході України.

Сили безпеки та оборони взяли їх у полон під час жорстоких боїв в районах Лиману та Лисичанська, а також під час звільнення правобережної частини Херсонщини.

Чоловікам повідомили про підозри за двома статтями Кримінального кодексу України:
ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності зловмисників.

Особам загрожує довічне позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору