Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

В Івано-Франківську жінка відверто ненавиділа Україну: що її очікує?

В Івано-Франківську жінка відверто ненавиділа Україну: що її очікує?

СБУ затримала уродженку росії, яка наразі знаходиться в Івано-Франківську. В забороненій соцмережі вона агітувала проти України і допомагала ворогу створити негативну думку про нашу державу.

Пише Інформатор, покликаючись на управління СБ в Івано-Франківській області.

“За даними СБУ, в поширюваних дописах зловмисниця представляла Україну як державу, що не відбулася, та формувала антиукраїнські настрої.
Зокрема, жінка активно ділилася контентом зі зневажливими епітетами на адресу української нації, наклепами на Збройні сили України та насміхалась із загибелі захисників”, – повідомили  фахівці Служби безпеки.

Мешканка країни-агресорки виправдовувала злочинні дії ворога. Вона поширювала неправдиві дані про те, що українські міста заснувала росія, у всьому винна Україна, яка і розпочала війну а наші громадяни є окупантами на власній землі.

Також особа поширювала висловлювання, що ворог перетворив Маріуполь на зразкове місто.

Не обійшлося й без підтримки ворога, яким жінка захоплювалася. Зокрема й президентом рф путіним.

Служба безпеки провела обшук у помешканні особи. Співробітники забрали в жінки комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами розповсюдження антиукраїнської дезінформації в забороненій соцмережі.

Агітаторку затримали та повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч.1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками;
  • ч.2, ч.3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Помер Народний депутат України з Прикарпаття Андрій Іванчук.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору