Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Люди цього дуже чекають”: як у Франківську минула обласна спартакіада для людей з інвалідністю

Нещодавно в Івано-Франківську відбулася обласна спартакіада для для людей з інвалідністю. Цього разу на змагання приїхало 8 команд з різних районів Прикарпаття.

Розповідає Інформатор.

Змагання проводяться вже 13 рік поспіль. Цього року вони відбуваються за 6 видами спорту: кеглі, боча, дартс, баскетбол, городки, кулькова стрільба.

За словами голови Івано-Франківської громадської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів “союз організацій інвалідів України” Ганни Гринів, щороку відбувалася районна спартакіада, згодом – обласна, а краща команда Прикарпаття вирушала на Всеукраїнські змагання:

“На жаль, у місце щорічного проведення олімпіади на Всеукраїнську рівні ми їхати не можемо, тому проводимо наразі обласну. Якщо буде можливість, то вирушимо представляти Івано-Франківщину. 

Це віддушина для людей, реабілітація для них. Люди так чекають цієї спартакіади. Вони готуються до неї цілий рік. Учасники можуть зібратися всі разом, поспілкуватися, дізнатися про щось нове”.  

Іван є учасником Коломийської команди. Він розповів, що братиме участь в дартсі та стрільбі:

“Треба представляти місто, щоб люди бачили життя в ньому. Можна і потрібно займатися спортом, не впадати у паніку”. 

Анна також вирішила підтримати франківців і змагається в команді міста. Каже, що вонв щиро рада бути присутньою тут і спілкуватися з учасниками. Тут її друзі і ті, кого вона давно не бачила.


Інформатор публікує відеоматеріал зі змагання. Гарного перегляду:

Читайте також: Закриття Івано-Франківського міжнародного фестивалю короткого метру 4:3 | що покажуть?

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору