Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Юшка з селерою, паста і білі мариновані | топ простих рецептів зі свіжими грибами

alt="Юшка з селерою, паста і білі мариновані | топ простих рецептів зі свіжими грибами"

Сезон грибів триває. На франківському ринку їх багато. Тож, ґазди і ґаздині, пора готувати кулінарні шедеври.

Інформатор зібрав смачнющі рецепти.

Білі мариновані гриби

На літрову банку вам потрібно:

  • 800 г сирих білих грибів (краще беріть молоді і невеликі)
  • 1 л води
  • 50 мл оцту 9%
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 горошки чорного перцю
  • 2 бутони гвоздики
  • 1 лавровий лист

Сирі гриби треба перебрати і забрати червиві. Промийте їх під протічною водою. Далі треба перекласти їх у каструлю, залити водою та додати 1-2 ч. л. солі. Як закипіли, варіть 20 хвилин.

Далі переходимо до маринаду. Вам потрібно 1 л окропу. Туди додайте 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 2 бутони гвоздики, 2 горошки чорного перцю та 1 лавровий лист. Варити маринад слід до розчинення солі та цукру, далі додайте 50 мл оцту 9%. Він має бути солоним.

У маринад кидайте гриби та варіть 10 хв якщо у вас невеликі шматки, якщо великі – 15 хв.

Далі накладаємо гриби у банки разом зі спеціями та заливаємо їх маринадом. Накриваємо кришкою і ставимо стерилізуватися на 15 хв. Виймаємо банки з води і закочуємо кришки. Перевертаємо банки кришкою донизу та залишаємо на добу. Ставимо у підвал чи холодильник. Готово!

alt="готуємо страви з грибів""

Паста з білими грибами

Нам потрібно:

  • 200 г спагеті
  • 100-150 г білих грибів (заморожених)
  • 50 мл кулінарних вершків (30-33% жирності)
  • половина невеликої цибулі
  • 30 г пармезану
  • 2 гілочки м’яти
  • 50 мл білого вина
  • оливкова олія (або соняшникової, для смаження)
  • до смаку сіль та перець

Гриби розморожуємо при кімнатній температурі. Половину відкладаємо для подачі. Їх треба обсмажити на пательні з олією до золотистої скоринки, додати сіль і перець за смаком.

Варимо спагеті – на 1 хвилину менше, ніж це написано на упаковці. Також беремо дрібно порізану цибулю, обсмажуємо на пательні, кладемо туди іншу половину грибів, обсмажуємо. Додаємо біле вино, даємо йому трохи випаритися. Далі – вершки, спагеті й тушкуємо страву ще 2 хвилини. Перед подачею тремо пармезан, подрібнені листочки м’яти і мелений перець. Смачного!

Грибна юшка

Для страви візьміть:

  • 200 г білих грибів
  • 1 цибуля
  • корінь селери – 100 г
  • 3 картоплини
  • 1 ст. л. олії
  • сіль, перець
  • кріп

Корінь селери треба добре відмити від ґрунту та витерти паперовим рушником. Її слід посолити, загорнути у фольгу, і поставити в духовку на півтори години. Далі нарізаємо селеру кубиками.

Білі гриби нарізаємо шматочками середнього розміру. Цибулину чистимо і ріжемо дрібно. Білі гриби та цибулю обсмажуємо.

Налийте 1 літр води у каструлю й доводимо до кипіння. Додаємо картоплю, піджарку і запечену селеру. Варимо юшку до готовності картоплі. Наприкінці додаємо сіль, перець та дрібно порізаний кріп до смаку.

Рецепти взяті із сайту Євгена Клопотенка.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору