Сезон грибів триває. На франківському ринку їх багато. Тож, ґазди і ґаздині, пора готувати кулінарні шедеври.
Інформатор зібрав смачнющі рецепти.
Білі мариновані гриби
На літрову банку вам потрібно:
- 800 г сирих білих грибів (краще беріть молоді і невеликі)
- 1 л води
- 50 мл оцту 9%
- 2 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 2 горошки чорного перцю
- 2 бутони гвоздики
- 1 лавровий лист
Сирі гриби треба перебрати і забрати червиві. Промийте їх під протічною водою. Далі треба перекласти їх у каструлю, залити водою та додати 1-2 ч. л. солі. Як закипіли, варіть 20 хвилин.
Далі переходимо до маринаду. Вам потрібно 1 л окропу. Туди додайте 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 2 бутони гвоздики, 2 горошки чорного перцю та 1 лавровий лист. Варити маринад слід до розчинення солі та цукру, далі додайте 50 мл оцту 9%. Він має бути солоним.
У маринад кидайте гриби та варіть 10 хв якщо у вас невеликі шматки, якщо великі – 15 хв.
Далі накладаємо гриби у банки разом зі спеціями та заливаємо їх маринадом. Накриваємо кришкою і ставимо стерилізуватися на 15 хв. Виймаємо банки з води і закочуємо кришки. Перевертаємо банки кришкою донизу та залишаємо на добу. Ставимо у підвал чи холодильник. Готово!
Паста з білими грибами
Нам потрібно:
- 200 г спагеті
- 100-150 г білих грибів (заморожених)
- 50 мл кулінарних вершків (30-33% жирності)
- половина невеликої цибулі
- 30 г пармезану
- 2 гілочки м’яти
- 50 мл білого вина
- оливкова олія (або соняшникової, для смаження)
- до смаку сіль та перець
Гриби розморожуємо при кімнатній температурі. Половину відкладаємо для подачі. Їх треба обсмажити на пательні з олією до золотистої скоринки, додати сіль і перець за смаком.
Варимо спагеті – на 1 хвилину менше, ніж це написано на упаковці. Також беремо дрібно порізану цибулю, обсмажуємо на пательні, кладемо туди іншу половину грибів, обсмажуємо. Додаємо біле вино, даємо йому трохи випаритися. Далі – вершки, спагеті й тушкуємо страву ще 2 хвилини. Перед подачею тремо пармезан, подрібнені листочки м’яти і мелений перець. Смачного!
Грибна юшка
Для страви візьміть:
- 200 г білих грибів
- 1 цибуля
- корінь селери – 100 г
- 3 картоплини
- 1 ст. л. олії
- сіль, перець
- кріп
Корінь селери треба добре відмити від ґрунту та витерти паперовим рушником. Її слід посолити, загорнути у фольгу, і поставити в духовку на півтори години. Далі нарізаємо селеру кубиками.
Білі гриби нарізаємо шматочками середнього розміру. Цибулину чистимо і ріжемо дрібно. Білі гриби та цибулю обсмажуємо.
Налийте 1 літр води у каструлю й доводимо до кипіння. Додаємо картоплю, піджарку і запечену селеру. Варимо юшку до готовності картоплі. Наприкінці додаємо сіль, перець та дрібно порізаний кріп до смаку.
Рецепти взяті із сайту Євгена Клопотенка.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87