Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську судитимуть “шефа” банди, якого екстрадували з Бельгії

alt="У Франківську судитимуть "шефа" банди, якого естрадували з Бельгії"

Організатор злочинної групи переховувався майже рік та перебував у міжнародному розшук. Що він порушив?

Розповідає Інформатор з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Обвинувачений переховувався з лютого 2022 року. Він був у міжнародному розшуку. У вересні 2023 року його екстрадували в Україну з Королівства Бельгія. За клопотанням прокурорів обласної прокуратури суд взяв його під варту.

Слідство встановило, що обвинувачений створив злочинну групу, яка протягом 2021 року з метою незаконного збагачення поширювала злочинний вплив на Івано-Франківщині. “Банда” складалась з 5 неодноразово судимих громадян. Вони застосовували зброю та насильство щодо потерпілих та їх родичів. Вони вимагали неіснуючі борги, протиправно заволодівали майном та автомобілями, викрадали та привласнювали офіційні документи.

Серед об’єктів їх злочинних посягань також товариство з обмеженою відповідальністю, яке вони захопили, погрожуючи розправою його керівникам та завдавши збитків на мільйони гривень.

У лютому 2022 року поліція провела понад 50 обшуків. вони знайшли і вилучили великий арсенал зброї та боєприпасів, засоби зв’язку та інші докази злочинної діяльності.

Організатор групи переховувався, але його зловили в Бельгії і затримали в січні 2023 року. Йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора злочинної групи за фактами вимагання, поширення злочинного впливу, незаконне заволодіння транспортними засобами та документами (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 255-1, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 357 КК України).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору