Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

З гумором й посмішкою зібрали понад 65 тисяч гривень: студенти та викладачі медичного університету міста зібрали кошти на ЗСУ

З гумором й посмішкою зібрали понад 65 тисяч гривень: студенти та викладачі медичного університету міста зібрали кошти на ЗСУ

В Івано-Франківську організували благодійний ярмарок. Студенти Івано-Франківського національного медичного університету принесли різні смаколики й hand-made вироби, а керівництво вирішило провести аукціон.

Детальніше про це розповість Інформатор.

Наразі понад 50 викладачів перебувають на фронті й захищають нашу державу, тому в закладі вирішили підтримати колег й зібрати кошти на допомогу ЗСУ.

Романія Єворська є студенткою 3-го курсу стоматфакультету. Каже, що завдяки захисникам студенти можуть навчатися наживо:

Вони жертвують своїм здоров’ям й життям на фронті. Воїни роблять це для нас, а ми хочемо зробити щось для них.

Лотами на аукціоні були ікони, використані та трофейні набої. Всі бажаючі могли запропонувати свою вартість за той чи інший лот.

Ректор університету Микола Островський прокоментував, що цього року університет святкує 78-ий День народження. Також наразі відбуваються дні університету.

Ми розуміємо, що війна, напруження. Незважаючи на те, що ми є тиловою областю, заклад працює офлайн. Відповідно виникла ідея організувати благодійний ярмарок, зібрати кошти й скерувати на підтримку сил опору, – додає ректор навчального закладу.

Таким чином, на ярмарку зібрали понад 65 тисяч гривень. Студенти й викладачі провели три збори: 31 970 грн зібрали для 10-та окремої гірсько-штурмової бригади, 24 000 грн  – для 102-ї  окремої бригади сил ТРО ЗСУ і для БФ «Жінки, ми сила» – 9360 грн та 10 євро.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору