Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Бальна система та індексація пенсії: що чекати від пенсійної реформи в 2024 році

Бальна система та індексація пенсії: що чекати від пенсійної реформи в 2024 році

В 2024 році уряд планує провести індексацію пенсії за новою бальною системою. Влада заявляє, що в результаті реформи пенсії сягнуть до 30% від середньої зарплати людини протягом життя. 

Пише Інформатор.

Індексацію пенсійних нарахувань за бальною системою, планують провести у 2024 році. Мета нововведення підтягнути нарахування пенсіонерам, які вийшли на заслужений відпочинок у 2000-х роках та раніше.

Як зазначається в матеріалах Інформатора, пенсії, які були нараховані у 2000–х, суттєво відставали за купівельною спроможністю в далекому 2014-му році. Як правило, пенсії, які призначалися давно, дуже малі – 1800 – 2000 гривень. Щоб не робити перерахунки та не змінювати пенсійну реформу, суму дотягували до мінімальної – 3 тисячі гривень.

Новою системою планують кардинально змінити нарахування пенсії.

Завдяки балам, які будуть нараховуватися згідно з середньої зарплати по Україні, пенсія буде не лише захищена від інфляції і девальвації, а й відповідатиме сучасному рівню заробітної плати. Також зникне диспропорція між виплатами пенсіонерам, які вийшли на пенсію давно, та пенсіонерам, які її почали отримувати нещодавно. – зазначають експерти.

На реформу Пенсійного фонду планують виділити 100 мільярдів гривень. Очікується, що середня пенсія в Україні збільшиться на 16% – до 6 тисяч гривень.

Читайте також: Чому зараз потрібно ремонтувати вулицю Чорновола – відповідь Михайла Смушака

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору