Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи є зв’язок на дорогах Франківщини? Результати перевірки НКЕК

Чи є зв'язок на дорогах Франківщини? Результати перевірки НКЕК

Український державний центр радіочастот у серпні 2023 року на замовлення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв`язку, здійснював моніторинг та аналіз якості на мережах мобільних операторів у населених пунктах в межах ряду областей, зокрема в Івано-Франківській області. 

Розповідає Інформатор.

Згідно з вимогою до покриття національних та міжнародних автошляхів закладені в умовах ліцензій на частоти, якими користуються оператори при побудові мереж, УДЦР на замовлення НКЕК, провели дослідження якості зв’язку на автошляхах Івано-Франківської області.

Протягом серпня, Український державний центр радіочастот, здійснило драйв тести у 55 населених пунктах Франківщини. За результатами понад 25 тисяч тестових вимірів на автошляхах області, отримали такі результати:

Вхідна швидкість інтернету – 27.7 Мбіт/с;

Вихідна – 16.9 Мбіт/с.

Результати досліджень, НКЕК передали операторам мобільного зв’язку Kyivstar Vodafone Ukraine та lifecell з метою використання і виправлення проблемних ділянок автомобільних доріг.

Загальна протяжність маршрутів драйв-тестів на міжнародних автомобільних дорогах України, де здійснювався моніторинг якості звя’зку, склала 3 522 км в межах Волинської (М07, М19), Рівненської (М06, М07, М19), Львівської (М06, М09, М10, М11, М30), Івано-Франківської (М30), Чернівецької (М19), Тернопільської областей (М30, М09, М19).

Читайте також: Гірську дорогу відремонтують для лісовозів за 30 млн грн

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

 

Нагору