Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Під звучання трембіт в Івано-Франківську попрощалися з музикантом і воїном Андрієм Чепілем

В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем

Сьогодні, 10 жовтня, у церкві Св. Юди Тадея у Франківську відбулося прощання з військовим, музикантом, пластуном Андрієм Чепілем на позивний “Кріс”. В останню путь провести Андрія прийшли рідні, друзі, побратими, посадовці та сотні небайдужих людей з різних куточків України.

Повідомляє Інформатор.

Під час чину прощання воїна посмертно відзначили найвищою нагородою пластунів – “Залізний Пластовий Хрест”. Її присвоюють за хоробрість у боротьбі за Батьківщину. За традицією відзнаку передали родині полеглого.

В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем

В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем

В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем

Захисника, пластуна, музиканта Андрія Чепіля провели в останню путь під звуки трембіт його колег та друзів.

В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем В Івано-Франківську попрощалися з Андрієм ЧепілемВ Івано-Франківську попрощалися з Андрієм ЧепілемВ Івано-Франківську попрощалися з Андрієм Чепілем Поховали Андрія Чепіля на Алеї Героїв міського кладовища у селі Чукалівка.

Що відомо про Андрія Чепіля

Народився 6 квітня 1994 року в Івано-Франківську. З 2001 року з братами долучився до скаутської організації “Пласт”. Був саксофоністом, вокалістом, учасником кавер-гуртів “Frisson Band”, “Smerichka” та трембітарем у фолк-рок гурті “КораЛЛІ”. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при Президентському полку. 2021 року Андрій одружився з музиканткою Богданою Кінаш.

З початком широкомасштабної війни музикант вступив до лав ЗСУ. Андрій спершу був кулеметником частини та брав активну участь у бойових діях на Харківщині. Проте згодом солдат-музикант, відомий під позивним “Кріс”, перевівся до 47-ї окремої механізованої бригади “Маґура”. Був направлений на навчання до Німеччини. Там здобув навички, необхідні для керування бойовою машиною M2 Bradley.

Після успішного проходження навчання Чепіль обіймав посаду старшого сержанта взводу, а також командира бойової машини. Крім того, під час служби виконував обов’язки старшини взводу.

Герой загинув 28 червня 2023 року ще з трьома побратимами під час виконання бойового завдання, штурмуючи російські війська. Через шквальний вогонь ворога, тіла військових вдалося забрати лише через чотири тижні. Два місяці знадобилося експертизі, щоб ідентифікувати тіло Андрія.

Читайте також: Боронили рідну землю: Прикарпаття втратило шістьох воїнів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору